Pereiti į pagrindinį turinį

Kartingo meistrai rungėsi Vilniuje

Kartingo meistrai rungėsi Vilniuje
Kartingo meistrai rungėsi Vilniuje / audriusz.net nuotr.

Šeštadienį įvyko Lietuvos kartingo federacijos rengiamo šalies atviro čempionato ketvirtojo etapo lenktynės, kurios šiemet pirmą kartą surengtos Vilniuje, savo veiklos keturiasdešimtmetį pažyminčiame „Plytinės“ kartodrome, neseniai perkrikštytame „Fun2Go“ vardu. 

Mažiausi - aršiausi peštukai  

Atkakliausia kova, jau ne pirmą kartą šiais metais, vyko tarp „Raket“ klasės sportininkų. Aštraus siužeto batalijas geriausiai iliustruoja tai, kad likus iki finalo finišo vos 50 metrų dar negalėjai įvardyti pirmųjų trijų prizininkų galutinės rikiuotės. 

Didžiausią lobį - 30 įskaitinių taškų - paveržė „ART Kart“ sportininkas Tomas Aniūnas, pranokęs Šiaulių kartingo klubo lenktynininką Airidą Šiaurį ir trečiąją vietą užėmusį maskvietį Vadimą Šapovalą, besivaržantį Lietuvos kartingų atvirame čempionate ir atstovaujantį „IJ Racing“ komandai. 

Tarp šios klasės sportininkų nuo pat starto madas diktavo į lyderio poziciją įsiveržęs A.Šiaurys, o būsimasis etapo laimėtojas važiavo tik trečias. 

Po devynių iš privalomų šios klasės sportininkams 25 ratų lyderio poziciją paveržė V.Šapovalas ir atrodė, kad jis, kaip ir pusfinalyje, finišo liniją kirs pirmas. Tačiau likus vos penkiems ratams puikiu lenkimo manevru į lyderius išsiveržė A. Šiaurys, tačiau ir jis persvaros nesugebėjo išsaugoti iki finišo, nusiritęs net į trečią vietą. Paguodai šiaulietis jau finišuodamas mažiau nei puse karto korpuso sugebėjo pranokti V.Šapovalą ir užkopti ant nugalėtojų pakylos antrojo laiptelio. 

Varžybų organizatoriai iš „Raket“ klasės sportininkų išskyrė dešimties metų neturinčiųjų grupę, kurios prizininkais tapo „MS Kart“ sportininkas Lukas Stanevičius, KKK klubo narys kaliningradietis Jevgenijus Fedorenka ir „IJ Racing“ sportininkas Ignas Dagilis. 

Broliai - be poilsio  

Tarp „Rok“ klasės sportininkų bene didžiausiu traukos objektu žiūrovams palaipsniui tampa Gelžinių dinastija. Jei brolius Joną ir Igną bei į lenktynes juos lydintį tėvą Audrių įdėmiau sekantys kartingo batalijas puikiai žino, tai su kiekvienomis varžybomis vis ryškesnį pėdsaką palieka ir brolių kompaniją bei „Juta Racing“ ekipos gretas tik šiemet papildęs Jono ir Igno pusbrolis Andrius Gelžinis, nors į prizininkus jis dar nepretenduoja.

Dar prieš pusfinalį spėliota, ar sugebės kas mesti pirštinę šios klasės favoritams broliams Gelžiniams? Juolab, kad abu pastaruoju metu lenktyniauja be poilsio.

Ignas praėjusį sekmadienį puikiai pasirodė Poznanėje (Lenkija), kur vyko šios šalies kartingo čempionato V-ojo ir VI-ojo etapų varžybos. Vieną finalą jis laimėjo, o kitame finišavo antras, tačiau pagal abiejų etapų rezultatus lietuvis paskelbtas Lenkijos kartingo čempionato šių etapų nugalėtoju.

Prieš savaitę Igno vyresnysis brolis Jonas su „Snoras Client Team“ komandos sportininkais triumfavo Palangoje vykusiose „Omnitel 1000 km lenktynėse“, kurias jie laimėję laistėsi pergalės šampanu.

Šįkart Ignas laimėjo ir pusfinalį, o finale jo pergalė irgi niekam nekėlė abejonių.Antrąjį šios klasės nugalėtojų pakylos laiptelį Vilniuje užėmė J.Gelžinis, o ant trečiojo po permainingos kovos užkopė dar vienas „Juta Racing“ lenktynininkas Tadas Ramonas.

Į prizinę vietą taikėsi ir „MS Kart“ atstovas Paulius Paškevičius, pusfinalyje sugebėjęs įsiterpti tarp Igno ir Jono Gelžinių, tačiau jam labai nesėkmingai susiklostė pirmasis iš 30 finalo ratų. Kovodamas dėl geresnės pozicijos Paulius išslydo iš trasos, o kai į ją sugrįžo, lyderiai jau buvo pernelyg toli. Tačiau P.Paškevičius nesudėjo ginklų ir prieš pat finišą dar sugebėjęs aplenkti Panevėžio rajono MKSC atstovą Karolį Mažeikį finišavo penktas.

Jungtinį KZ2, ICC ir laisvos klasių finalinį važiavimą kaip ir tikėtasi laimėjo „MS Kart“ sportininkas Martynas Tankevičius, šventęs pergalę galingiausių kartų - KZ2 klasėje. Jis pranoko „Rotenos“ lenktynininką Aloyzą Čekavičių, kuris nugalėjo ICC klasėje.

Laisvoje klasėje nugalėjo „A&M Sport” komandos narys Simas Vaičekauskas, pranokęs ekipos draugą Kęstutį Labuką.

Vienintelė šio etapo lenktynėse ir laisvoje klasėje besivaržiusi dailiosios lyties atstovė Agnė Bartusevičiūtė, pranokusi du vyrus, finišo liniją kirto penkta.

„MS Kart“ pergalė

Etapo komandinę įskaitą įtikinamai laimėjo „MS Kart“ sportininkai, surinkę 64 taškus. Po 30 taškų pelnė antrąją-trečiąją vietas užėmusios „Juta Racing“ ir „ART Kart“ ekipos.

Iki Lietuvos kartingo atviro čempionato pabaigos belikus vos dviejų etapų lenktynėms pastebimai paaštrėjo kova tiek klasių, tiek komandinėje įskaitose. Po keturių etapų ir pergalės Vilniuje „Raket“ klasės lyderiu tapo T.Aniūnas, kurio taupyklėje - 157 taškai. Jis vos vienu tašku lenkia A.Šiaurį, o trečią vietą užimančio šiauliečio Kasparo Tiškovo sąskaitoje - 103 taškai.

„Rok“ klasės lyderis I.Gelžinis turi 154 taškus ir 4 taškais lenkia brolį Joną, o 30 taškų - P.Paškevičių.

Įtikinamai pirmaujančio KZ2 klasėje M.Tankevičiaus taupyklėje - 150 taškų. Antrąją vietą užimantis „Petrašiūnų“ sportininkas Ignas Misevičius turi 67 taškus, o nuo jo 4 taškais atsiliekantis Vitalijus Gudzenka kol kas žengia trečias.

Po keturių etapų komandinėje įskaitoje pirmauja „MS Kart“ sportininkai, iškovoję 234 taškus. 114 taškų „Juta Racing“, o 110 - „ART Kart“ ekipų sąskaitose. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų