Pereiti į pagrindinį turinį

Konstruojamas miniatiūrinis „Opelis“

2009-05-19 10:37
Konstruojamas miniatiūrinis „Opelis“
Konstruojamas miniatiūrinis „Opelis“ / Opel nuotr.

Pavydėtina „Toyota iQ“ sėkmė privertė kitus automobilių gamintojus atidžiau ir pagarbiau vertinti mažų miesto automobiliukų rinką. „Opel“ atsakas į japonų iššūkį - nedidukas „Trixx“.

Rinkodaros specialistai prognozuoja, kad per artimiausius 15 metų dėl augančių degalų kainų, mokesčių aplinką teršiančioms mašinoms, parkavimo problemų ir pan. dalykų mini klasės ratuočių populiarumas turėtų augti kaip ant mielių. Juo labiau, kad „Toyota iQ“ pavyzdys išsklaidė abejones, ar toks automobilis gali būti pakankamai saugus.

Panašių parametrų „Opel Trixx“ rinkoje turėtų pasirodyti per artimiausius trejus metus. Britų žurnale „AutoExpress“ prognozuojama, kad šis mažylis bus komplektuojamas netik su mažo darbinio tūrio benzininiais ar dyzeliniais motorais, turinčiais tik po 2 ar 3 cilindrus, bet ir su elektros varikliu.

Tiesa, elektros variklio su specialiais akumuliatoriais komplektas gerokai padidintų „Opel Trixx“ kainą, todėl kyla abejonių, ar toks automobiliukas tebebūtų patrauklus potencialiems pirkėjams. Kita vertus, prasidėjus elektromobilių erai, daugelis komponentų ir ypač akumuliatoriai, greičiausiais pastebimai atpigs. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų