Pereiti į pagrindinį turinį

K.Vasiliauskas - mistinio nesusipratimo įkaitas

2009-09-21 00:03
K.Vasiliauskas - mistinio nesusipratimo įkaitas
K.Vasiliauskas - mistinio nesusipratimo įkaitas / James Bearne nuotr.

Po šeštadienį pasiektos istorinės pergalės „Formulės-2“ čempionate, antrosiose lenktynėse Imolos trasoje Kazimiero Vasiliausko laukė nusivylimas. Jam antrosios lenktynės baigėsi jau šeštajame rate.

Startavęs iš penktosios pozicijos, Kazimieras pirmą trasos rato dalį įveikė penktas. Atrame sektoriuje trumpam pakilo į trečią vietą, tačiau išvažiavo už trasos ribų ir praleido į priekį du varžovus. Dėl įvykusios avarijos trasoje pasirodė saugos automobilis, tad sportininkai  jo vedami važiavo net 5 ratus. Iš karto po pakortotino starto, Kazimieras išsiveržė į trečią pozicija, tačiau tuoj pat sulėtino greitį ir sustojo šalia trasos.

 „Jau važiuodamas paskui saugos automobilį pastebėjau, kad kaista variklis. Iš karto po pakartotino starto pajutau, kad motoras netenka galios, kol galiausiai jis visai „subyrėjo“,- dalyvių parke pasakojo K.Vasiliauskas.

Lygiai tokia pati dalia ištiko ir vieną pagrindinių lenktynininko konkurentų, italą Mirko Bortolotti.

Po lenktynių patikrinus šių dviejų sportininkų automobilių variklius, paaiškėjo, kad abiejų motorų  gedimas vienodas - nuo per žemo oktaninio skaičiaus kuro pradegė stūmokliai. Išsiaiškinta, kad tik šiems sportininkams benzinas buvo užpiltas iš kitos nei visiems sportininkams talpos.

„Mes neturime laiko liūdėti,- po lenktynių sakė K.Vasiliausko konsultantas Darius Jonušis. - Kazimierui mokantis „Promo Sporto“ rengiamoje BMW vairavimo akademijoje, pastebėjome keletą jo vairavimo klaidų, kurias tikrai ištaisysime. Svarbiausia yra patirtis, kurios, su kiekvienomis lenktynėmis sportininkas įgauna vis daugiau. Esu tikras, kad paskutiniame „Formulės -2“ čempionato etape, vyksiančiame spalio 31-lapkričio 1 dienomis Barselonoje, Kazimieras vėl parodys ką gali“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų