Pereiti į pagrindinį turinį

2-osios ligoninės direktorius netikėtai pasveiko

2010-10-20 13:58
2-osios ligoninės direktorius netikėtai pasveiko
2-osios ligoninės direktorius netikėtai pasveiko / Tomo Raginos nuotr.

Ar miesto valdžiai penktadienį pavyks atleisti iš darbo Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktorių Tautvydą Jankauską? Politikai juokauja, kad medicinos įstaigos vadovas staiga vėl gali susirgti.

Pasirodė darbe

Praėjusią savaitę miesto tarybai nubalsavus, kad laikinai Kauno 2-ajai klinikinei ligoninei turi vadovauti Arvydas Rimkevičius, penktadienį jis nuvyko į ligoninę, tačiau darbuotojai neleido laikinajam vadovui patekti į darbo kabinetą, užgauliojo, replikavo.

„Netikėtai pasirodęs T.Jankauskas paaiškino, kad yra priverstas pasveikti ir penktadienį nuo pietų grįžo į darbą“, – pasakojo Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus.

T.Jankauskas susirgo tarybos posėdžio išvakarėse. Kauno valdantieji ketino siūlyti jį atleisti iš darbo, nes esą vilkinamas ligoninių pertvarkos procesas,

Vyriausybės atstovei Kauno apskričiai Rasai Noreikienei perspėjus, kad sirgdamas T.Jankauskas negalėjo pateikti savivaldybei pasiaiškinimo, todėl taryba negali svarstyti šio klausimo, sprendimo projektas buvo pakoreguotas. A.Rimkevičius, turėjęs pakeisti atleistą T.Jankauską, paskirtas laikinai eiti ligoninės direktoriaus pareigas.

Šiandien T.Jankauską palaikantys 2-osios ligoninės medikai vėl žada piketuoti prie savivaldybės. G.Jankus stebėjosi, kad medikai darbo metu ketina palikti darbo vietas. „Privačiame sektoriuje tai būtų neįmanoma“, – šyptelėjo valdininkas.

Atleis dar kartą

„Pirmadienį po pietų gavome T.Jankausko paaiškinimą, arba, tiksliau, pareiškimą. Jo argumentai abejonių neišsklaidė. Į klausimus, kodėl vilkinama reorganizacija, neatsakyta“, – teigė Socialinių reikalų departamento direktorius G.Jankus.

Anot jo, T.Jankauskas tik pažėrė kaltinimų savivaldybės administracijai ir jam asmeniškai dėl įgaliojimų viršijimo ir kitų dalykų. G.Jankus užsiminė, kad rašte ligoninės direktorius ne pirmą kartą ginčija steigėjo – savivaldybės – teisę reorganizuoti gydymo įstaigas.

Šių metų balandį miesto taryba priėmė sprendimą sujungti 2-ąją ir Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligonines į vieną darinį, kuris taptų respublikinio lygio ligonine. Pertvarkai, kurią numatė Lietuvos respublikos Vyriausybė, kategoriškai nepritaria 2-osios ligoninės direktorius ir jį palaikantis kolektyvas.

Kas vyksta Kauno 2-ojoje klinikinėje ligoninėje, joje besigydantys pacientai greičiausiai nebesupranta. Gydymo įstaigos vadovai keičiasi kas pusdienį, o personalas baltais chalatais laiką leidžia prie savivaldybės arba ligoninės koridoriuose su transparantais rankose.

Įžvelgė valdininkų prievartą

Į darbą grįžęs T.Jankauskas negalėjo paaiškinti, kaip taip staiga jam pavyko susirgti ir pasveikti. „Būna dirbančių žmonių, kurie nėra visai sveiki“, – tepasakė ligoninės vadovas, tačiau neslėpė, kad ketina toliau dirbti.

„Pasiaiškinimų aš nerašau, nes nesu kaltas. Kiek kartų esu ką aiškinęs, niekas savivaldybėje nekreipė dėmesio. Savivaldybė prievartauja mane nusižengti įstatymams“, – tikino T.Jankauskas. Jis mano, kad dviejų ligoninių reorganizavimo sąlygos parengtos nesilaikant įstatymų, todėl su jomis nesutinka. Pasak T.Jankausko, savivaldybė apie tai žino, tačiau nekreipia dėmesio į jo perspėjimus.

Gydymo įstaigos vadovas neabejoja, kad savivaldybės noras atleisti jį iš pareigų yra ne kas kita, o tik ambicijos, nes jis esą nevykdo savivaldybės nurodymų. Jeigu politikai pritartų T.Jankausko atleidimui iš darbo, ligoninės vadovas žada skųsti tarybos sprendimą teismui.

Surengė piketą

Nepaliaujamai pliaupiant lietui, trečiadienio rytą į piketą prie savivaldybės susirinko Kauno 2-osios klinikinės ligoninės gydytojai.

Anksti ryte prasidėjęs piketas truko iki 10 val. Šiuo piketu Kauno 2-osios klinikinės ligoninės gydytojai siekia parodyti savo nepasitenkinimą dėl ligoninės direktoriaus Tautvydo Jankausko numatomo atleidimo iš darbo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų