Pereiti į pagrindinį turinį

Antikorupcijos komisijos vadovas įvedė cenzūrą?

2010-04-27 16:28
Antikorupcijos komisijos vadovas įvedė cenzūrą?
Antikorupcijos komisijos vadovas įvedė cenzūrą? / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Po dviejų mėnesių pertraukos Antikorupcijos komisijos posėdis sušauktas neįprastu laiku, o komisijos nariai toliau peikia pirmininko darbą.

Bando įvesti cenzūrą

"Komisija dirba pseudoprevencinį darbą", - įsitikinęs jos narys Stasys Žirgulis.
Kovo pabaigoje Antikorupcijos komisijos nariams pareiškus nepasitikėjimą pirmininku Raimundu Kaminsku, gerokai pasikeitė ir komisijos veikla. Kai kurie jos nariai spėja, kad konservatorius R.Kaminskas bijo rengti posėdžius.

Liberalų sąjūdžio frakcijai atstovaujantis miesto tarybos narys S.Žirgulis prasitarė, kad komisijai vadovaujantis konservatorius R.Kaminskas nori apriboti viešus komisijos narių pareiškimus apie veiklą. "Buvo užsiminta, kad tik jis vienas ar jo įpareigotas asmuo gali teikti informaciją žiniasklaidai ir visuomenei apie tai, kas vyksta ir kas svarstoma Antikorupcijos komisijoje", - atskleidė S.Žirgulis.

Jis tokiai R.Kaminsko nuomonei kategoriškai nepritaria ir mano, kad visi tarybos nariai turi teisę reikšti savo nuomonę ir teikti informaciją tautai, išrinkusiai politikus.

Nesijaučia kaltas

Nuo kadencijos pradžios 2007 m. buvo nuspręsta, kad Antikorupcijos komisija posėdžiauja kartą per mėnesį, o posėdžio diena pasirinktas pirmadienis. Pastaruoju metu ši tvarka pasikeitė.

"Posėdžių laikas antrą kartą perkeliamas į kitą dieną nepasitarus su komisijos nariais. Jeigu nebus grįžta prie įprasto grafiko, aš negalėsiu dalyvauti posėdžiuose", - piktinosi Darbo partijos frakcijos seniūnas Gintaras Jonas Furmanavičius.

Jis teigė nesuprantąs, kodėl du mėnesius nevyko posėdžiai, nors nagrinėjamų klausimų yra labai daug. "Praradau viltį, kad komisijoje galima ką nors nuveikti. Ta komisija pasidarė visiškai neįgali", - pareiškė G.J.Furmanavičius.

"Visus man mestus kaltinimus aš kategoriškai atmetu. Tai yra tik politinės spekuliacijos", - pareiškė R.Kaminskas. Jis taip pat nenorėjo pripažinti, kad komisijos posėdžių laikas pakeistas nesitarus su jos nariais. "Aš klausiau visų komisijos narių, bet jie neatsakė, todėl parinkau man patogų laiką", - atkirto R.Kaminskas.

Paklaustas, ar tikrai bando įvesti cenzūrą Antikorupcijos komisijos nariams, R.Kaminskas nepanoro komentuoti situacijos. "Pasiskaitykite, kokie yra Antikorupcijos komisijos nuostatai", - atkirto konservatorius.

Kas dirba nuosekliai?

Balandžio 29 d. vyksiančiame tarybos posėdyje R.Kaminskas pateiks Antikorupcijos komisijos 2009 m. veiklos ataskaitą. Miesto meras Andrius Kupčinskas tikisi, kad tai bus proga įsitikinti, ar komisijos pirmininkas dirba gerai. R.Kaminskas ne kartą yra sakęs, kad klausimą, ar jis tinka vadovauti komisijai, turi spręsti taryba, tačiau artimiausiame posėdyje tai nebus daroma.

"Manau, R.Kaminskas dirba nuosekliai, nepasuko labiau nei į kairę, nei į dešinę, o opozicijai nuoseklumo trūksta", - pažėrė kritikos A.Kupčinskas.

Pernai liepą meras pasiūlė R.Kaminskui trauktis iš posto ir užleisti jį opozicijai. Tuomet komisijos nariai gynė R.Kaminską, tačiau vėliau pozicija pasikeitė. Opozicijos atstovai teigia, kad po šių įvykių R.Kaminskas nebesiima principingų veiksmų ir netinkamai organizuoja darbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų