Pereiti į pagrindinį turinį

Automobiliai keliasi į uostamiesčio parkus

2012-09-18 09:43
Automobiliai keliasi į uostamiesčio parkus
Automobiliai keliasi į uostamiesčio parkus / Evelinos Mikutienės nuotr.

Klaipėdos savivaldybei vis garsiau kalbant apie būtinybę apmokestinti automobilių stovėjimą kiemuose, miestiečiai, nebežinodami kur juos statyti, renkasi pačias įvairiausias vietas: geltona spalva žymėtus kelkraščius, žaliąsias kiemų zonas ir netgi uostamiesčio parkus. Ignuoruojami ir kelio ženklai, draudžiantys statyti automobilį.

Gyventojai pasipiktinę dėl vietų stokos automobilių stovėjimo aikštelėse ir teisintis neketina.

„Aš dirbu pamainomis, tad kas antrą savaitę turiu gerai pagalvoti, kur reikės pastatyti automobilį, nes kieme telpa tik penki. Tai ir statau mašiną, kur tik randu laisvo ploto. Ne mano problema, kad automobilių aikštelės nepritaikytos tokiam jų kiekiui“, – piktinosi Debreceno gatvės gyventojas.

Vyras pasakojo, jog kartą nakčiai palikęs automobilį renovuoto daugiabučio namo kieme, ryte rado pradurtą automobilio padangą. Anot jo, tai greičiausiai ten gyvenančių, nepatenkintų jo pasirinkimu statyti automobilį, gyventojų darbas.

Paprašytas pakomentuoti parkavimo aikštelių stokos problemą Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, jog šią problemą daugiabučio namo bendruomenė turėtų  spręsti individualiai, nes tiek namas, tiek namui priklausanti automobilių stovėjimo aikštelė yra jų asmeninis turtas.

Visų pirma reikia suformuoti sklypą apie namą, po to gyventojai įgauna teisę į sklypo panaudą. Kitas žingsnis – parengti aikštelės išplėtimo projektą. L.Dūdos teigimu, šis procesas užtrunka apie metus, tačiau kitos išeities namo kiemų renovacijai specialistas nemato.

Dauguma sklypų jau turi detaliuosius planus, tad gyventojai gali pradėti kiemų renovaciją. Kiemuose būtų ne tik daugiau vietos automobiliams, bet ir būtų galima įrengti vaikų žaidimų aikštelių, pastatyti suoliukų.

Gyventojai galėtų pasistatyti kiemuose užtvaras, kurios apsaugotų nuo nepageidaujamo automobilių srauto. Klaipėdos mieste renovuotų automobilių aikštelių tėra vos keletas.

Miesto ūkio departamento direktoriaus L.Dūdos teigimu, šios procedūros kainuoja apie 4-5 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų