Pereiti į pagrindinį turinį

Automobiliai-vaiduokliai „išskrido“ iš Vilniaus kiemų

2010-11-30 17:45
Automobiliai-vaiduokliai „išskrido“ iš Vilniaus kiemų
Automobiliai-vaiduokliai „išskrido“ iš Vilniaus kiemų / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Vilniuje baigėsi kiemų laisvinimo nuo automobilių-vaiduoklių vajus. Paskelbti nuo rugsėjo 20-osios iki spalio 25 d. vykusios akcijos rezultatai ir apdovanotas daugiausiai neeksploatuojamų mašinų atsikratęs kiemas. Jame pavasarį bus įrengta nauja vaikų žaidimų aikštelė.

Kiemas nugalėtojas yra Justiniškėse – ties Rygos gatvės 29-u numeriu pažymėtu daugiabučiu. Jo gyventojai aktyviai įsiliejo į akcijos „Daugiau erdvės kiemuose“ sūkurį ir iš savo valdų pašalino keturis automobilius-vaiduoklius.

Iš viso rudens akcijos metu Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui perduota informacija apie 422 neeksploatuojamus automobilius, likimo valiai paliktus bendrojo naudojimo teritorijoje. 261 automobilių stovėjimo vieta buvo atlaisvinta nedelsiant. Automobiliai išgabenti į antrinio perdirbimo, remonto įmones ar privačias valdas.

Administracinėn atsakomybėn patraukti 24 asmenys, laikę techniškai netvarkingas, paliktas be priežiūros transporto priemones ar jų dalis bendro naudojimo vietose. 50 asmenų buvo raštiškai įpareigoti pasirūpinti savo nenaudojamais ir aplinką teršiančiais automobiliais.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys pasakojo, kad procesas tęsiamas, mat ne su visais nenaudojamų automobilių savininkais pavyko susisiekti. Kai kurie gyvena užsienyje ir savo naujojo adreso nėra nurodę.
„Tokiu atveju bandome surasti jų šeimos narius ar giminaičius, tačiau tai užtrunka“, – aiškino V.Grašys.

Nuimti valstybiniai automobilio registracijos numeriai jo šeimininkui nuo atsakomybės išsisukti esą nepadeda. Jei nėra numerių, transporto priemonės savininkas atsekamas pagal automobilio kėbulo numerį.

Kiemuose palikti neeksploatuojami automobiliai atpažįstami pagal jų techninę būklę. Dažniausiai tokios mašinos būna nuleistais ratais, išdužusiais langais. Jei transporto priemonė iš išorės atrodo tvarkinga, tai, kad ji neeksploatuojama, išduoda seniai pasibaigęs techninės apžiūros ar draudimo terminas.

Kiemų švarinimo ir atlaisvinimo akcija sostinėje skelbta jau ketvirtą kartą. Iš pradžių akcija būdavo rengiama kartą per metus, dabar – dukart: pavasarį ir rudenį. Iš viso per metus užregistruojama apie 1 tūkst. kiemuose paliktų neeksploatuojamų automobilių.

Radus automobilio-vaiduoklio savininką, jis pirmiausia įspėjamas apie galimas sankcijas. Pašalinti transporto priemonę leidžiama per nustatytą terminą – dažniausiai dešimt dienų.

Policijos reikalavimus ignoruojančiam automobilio savininkui gali būti skirta bauda iki 300 litų. Ir toliau įžūliai nesiimant jokių priemonių, automobilio savininkui gali būti taikoma pakartotina bauda iki 1 tūkst. litų arba transporto priemonės konfiskavimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų