Pereiti į pagrindinį turinį

Bankomate palikus kortelę laukti apsimoka ne visada

2009-01-13 14:25
Bankomate palikus kortelę laukti apsimoka ne visada
Bankomate palikus kortelę laukti apsimoka ne visada / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Bankomate palikus ar praradus banko kortelę galima tikėtis ją atgauti. Kartais tai gali užtrukti tik kelias dienas, kartais - kelias savaites, taigi kur kas greičiau pasigaminti naują kortelę.

Į redakciją kreipėsi skaitytoja, kuri praėjusiais metais, prieš Kalėdas, kaip įtaria, bankomate pamiršo banko kortelę. Po kelių dienų pastebėjusi nebeturinti kortelės, kaunietė suskubo tikrinti, ar tebėra sąskaitoje pinigai.

Pasinaudojusi internetine bankininkyste ji nustatė, kad nė vienas centas nenuimtas. Tai patvirtino įtarimą, kad kortelė saugi - bankomate.

Paskambinus į banką darbuotojas patarė laukti, kol kortelė grįš į banką, kuriame ji išduota. Skambutis po savaitės ir dar vienos - situacijos nepakeitė. Praėjo bemaž trys savaitės, o kortelės banke vis dar nėra. Banko darbuotojai gūžčiojo pečiais teigdami, kad bankomatų tikrinimas susijęs su inkasatorių darbu ir siūlė dar laukti. Naujos kortelės pagaminimas būtų trukęs apie savaitę.

Bendrovės „G4S" Inkasacijos skyriaus vadovas Vytautas Čimielius portalui pasakojo, kad bankai taiko skirtingą politiką. Vieni bankai visas be išimties, net ir bankomatuose prarastas korteles blokuoja ir gamina naujas. Kiti bankai grąžina klientams senąsias korteles, kai jos parkeliauja į banką. Tiesa, prieš tai patikrina, ar kortelė nevogta ir pan.

Kiek trunka bankomate paliktos kortelės kelias iki kliento, priklauso nuo aplinkybių.

„Ne prie visų bankomatų važiuojame kasdien. Juos aptarnaujame tada, kai pateikiamas užsakymas. Jei kortelę bankomate praradęs klientas informuoja, kad ji jam labai reikalinga, važiuojame ne vėliau kaip kitą rytą", - aiškino V.Čimielius.

Jei nėra skubaus užsakymo, kortelė pas klientą gali grįžti per kelias dienas. Bet kuriuo atveju, bankomatas aptarnaujamas tik tada, kai bankas pateikia paraišką.

Pasak V.Čimieliaus, radiniai bankomatuose - ne retenybė. Kartais randamos net ne banko, o, pavyzdžiui, degalinių kortelės. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų