Pereiti į pagrindinį turinį

Be šeimininkų likę daiktai virs labdara

2008-11-27 14:13
Be šeimininkų likę daiktai virs labdara
Be šeimininkų likę daiktai virs labdara / Diena Media nuotr.

Socialiai remtinais asmenimis bei šeimomis besirūpinančios organizacijos prieš šventes gali suskubti parūpinti reikalingų daiktų savo globotiniams. Bendrovė „City Service" labdaringoms įstaigoms ruošiasi išdalinti socialiniuose būstuose ankstesnių nuomininkų paliktus daiktus.

„Būstui likus be nuomininko, mes turime paruošti butą kitam gyventojui, taip pat - visiškai ištuštinti patalpas. Patyrėme, kad butai niekada nelieka tušti, nors čia apsilanko ir antstoliai, ir Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai, galintys valstybės žinion perimti be savininko likusį turtą, o gyventojui mirus - ir giminaičiai. Visuomet lieka baldų, indų, buitinės technikos, jau nekalbant apie  rūbus", - sakė „City Service" Kauno padalinio vadovas Tomas Augutavičius.

Pasak T.Augutavičiaus, iki šiol ištuštinta jau 14 butų, daiktai iš jų iškeliavo į sąvartyną.

„Šiuo metu naujų gyventojų laukia apie 10 butų, kuriuose dar yra paliktų daiktų. Pastebėjome, kad kai kurie baldai visai neblogos būklės - yra sofų, spintų, stalų, televizorius. Viename bute likusios trys sekcijos knygų. Šie daiktai tikrai galėtų kažkam praversti", - įsitikinęs T.Augutavičius.

Dalį daiktų „City Service" jau sutarė perduoti bendruomenės centrui „Girsta". Globotiniams reikalingų daiktų gali rasti ir kitos Kaune veikiančios labdaringos organizacijos.

„Socialinių būstų nuomininkai keičiasi nuolatos, todėl be savininkų likusių daiktų sąrašas vis pasipildys", - aiškino T.Augutavičius. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų