Pereiti į pagrindinį turinį

Čekų tragedijos byla ir vėl liko neatversta

2012-01-17 17:53
Čekų tragedijos byla ir vėl liko neatversta
Čekų tragedijos byla ir vėl liko neatversta / Kaltinamasis Antanas Koženiauskas. Artūro Morozovo nuotr.

Kauno rajono apylinkės teismas nesėkmingai mėgino pradėti Čekijos skautus ištikusios nelaimės bylą.

Bylos nagrinėjimas atidėtas vasario pabaigai. Tai jau antras kartas, kai čekų skautų nelaimės aplinkybių teismas nepradeda aiškintis.

Šio trukdžio priežastis – nukentėjusieji neatvyksta į teismo posėdžius. Teisėja Irena Sabaitienė užtikrino, kad šaukimai į teismo posėdžius nukentėjusiems Čekijos piliečiams yra išsiųsti, tačiau jokių žinių teismas negavo apie jų norą ar nenorą dalyvauti teismo procese.

Proceso dalyviai pritarė, kad bylos nagrinėjimas be nukentėjusiųjų negalimas. „Mes net nežinome jų pozicijos, nors informuota ir Čekijos ambasada Lietuvoje“, – kalbėjo teisėja.

Šioje byloje yra vienintelis kaltinamasis – Antanas Koženiauskas. Jis kaltinamas neatsargiu gyvybės atėmimu, sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.

Lemtingą 2010 liepos 25 dieną būrelis iš Čekijos atvykusių skautų nuo audros slėpėsi pakaunėje esančios žemės ūkio bendrovės žolės miltų agregato pastate, Pakapių kaime. Jam sugriuvus, buvo mirtinai sužalotas vienas Čekijos pilietis.

Beveik dvi savaites Kauno klinikų gydytojai kovojo dėl jaunojo čeko gyvybės. Tačiau gimtadienio rytą vaikinukas mirė. Tą dieną jis turėjo švęsti 18-ą gimtadienį.

Dviem čekų skautėms diagnozuotas sunkus sveikatos sutrikdymas, o dar penki sužaloti nesunkiai.

Kaltinamajame akte teigiama, jog A.Koženiauskas pažeidė Statybos įstatymo dvylikto skirsnio reikalavimų 4 ir 5 punktus. Nurodytas skirsnis įpareigoja organizuoti ir (ar) atlikti statinio techninę priežiūrą, suremontuoti, rekonstruoti arba nugriauti statinius, jeigu tolesnis jų naudojimas kelia pavojų žmonių sveikatai ir aplinkai.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti dokumentai byloja, kad sugriuvęs statinys priklausė „Dasiūnų“ žemės ūkio bendrovei, kurios vadovu A.Koženiauskas ir yra.

„Mano bendrovė perėmė statinius esančius Dasiūnų kaime, nei vienas statinys Pakapių kaime mano bendrovei nepriklausė“, – kaltės nepripažino A.Koženiauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų