Pereiti į pagrindinį turinį

Dar viena A.Zuoko idėja: vietoj kalėjimo – viešbutis skaitytojams

2013-02-21 17:27
Dar viena A.Zuoko idėja: vietoj kalėjimo – viešbutis skaitytojams
Dar viena A.Zuoko idėja: vietoj kalėjimo – viešbutis skaitytojams / Fotodienos/ Dmitrijaus Radlinsko nuotr. (DMN montažas)

 

Ketvirtadienį Vilniaus meras Artūras Zuokas savo socialiniuose tinklalapiuose paskelbė naują Lukiškių tardymo izoliatoriaus ateities viziją.

 

Projekte, kurio autoriai nenurodomi, siūloma vietoj kalėjimo įrengti viešbutį, kuriame apsistoti esą norėtų knygų ištroškę, tačiau neretai savęs disciplinuoti negalintys žmonės.

„Šis viešbutis būtų tiems, kurie nori skaityti ar rašyti knygas. Gyvename pasaulyje, kuriame visi skubame - neturime laiko, net neturime valios save sustabdyti. Dėl to, čia būtų galima nusistatyti ir laiką, kada Jus išleistų. Pavyzdžiui, noriu skaityti knygas dvi dienas, dėl to, būtent tiek dienų manęs ir neišleiskite, - savo paskyrose su šypsenėle rašė A. Zuokas. - Be to, vienas iš korpusų galėtų būti skirtas ir „Fluxus“ ministerijai, šiuo metu veikiančiai Kaune. Tokio pobūdžio viešbutis būtų vienintelis visame pasaulyje.“

Primename, kad dar praeitų metų birželį buvo paskelbtas iki 100 mln. litų vertės Lukiškių kalėjimo komplekso perkėlimo į Pravieniškes rangovo konkursas. Tuo pačiu, kuriami planai, ką daryti su dabartiniu kalėjimo pastatu miesto centre.

2017-aisiais Lukiškių kompleksą numatoma parduoti.

Ketvirtadienį prasidėjusioje Vilniaus knygų mugėje meras dar kartą prabilo apie savo paviešintą projektą: „Vietoj Lukiškių kalėjimo, siūlau įkurti unikalų Vilniaus knygų centrą visame pasaulyje. Pirmas pastatas būtų prabangus viešbutis skaitytojams, kur jie atvažiuotų ir galėtų visą laiką skirti skaitymui. Kitas korpusas būtų skirtas rašytojams – juk žinome, kad jiems reikia laiko ir didelės valios rašymui. Taigi atėjote, užsisakėte studiją metams ir rašote. O trečiame pastate būtų įkurtas nuolat veikiantis Vilniaus knygų mugės biuras“.

Daugiau projekto detalių galite pamatyti čia.

Beje, šiandien Vilniaus meras švenčia gimtadienį ir nuo pat ryto jį leidžia tarp knygų.

Dar 4 val. ryte savo oficialioje ir asmeninėje „Facebook“ paskyroje jis parašė: „Labas rytas. Šiandien atsidaro Vilniaus knygų mugė. Rytą pradedu su knyga vonioje:-) Gerai gyventi knygų pasaulyje.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų