Pereiti į pagrindinį turinį

Deginant atliekas pigs šilumos energija

Deginant atliekas pigs šilumos energija
Deginant atliekas pigs šilumos energija / Diena Media nuotr.

Nuolat brangstant importuojamam kurui, neišvengiamai didėja gaminamos energijos savikaina. Viena iš aktualiausių problemų Kauno miesto gyventojams yra šilumos tarifo didėjimas. Reali galimybė sumažinti priklausomybę nuo importuojamo kuro kainos kitimo bei sumažinti energijos gamybos savikainą Kaune yra vietinio kuro ir atsinaujinančių energijos resursų panaudojimas.

„Kauno energija" bendradarbiaudama su Kauno technologijos universiteto aplinkosaugos, technologijų ir energetikos ekspertais parengė techninių galimybių studiją „Komunalinių atliekų deginimas Kaune".

Studijos rezultatai buvo pristatyti Kauno miesto savivaldybės tarybos Miesto ūkio ir energetikos komiteto posėdyje. Priimta bendra nuomonė, kad palankiausiai vertintina vieta stoties statybai yra Davalgonių miško teritorijoje esanti pavojingų atliekų saugojimo aikštelė (prie Kauno termofikacijos elektrinės teritorijos).

Administracijos direktorius Vygantas Gudėnas pavedė atsakingiems skyriams rengti sprendimus, kurie vėliau bus pateikti viešam svarstymui, o galutinį sprendimą turės priimti taryba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų