Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiausia Vilniaus „kitų paslaugų“ teikėja parsiduoda

2011-10-11 20:15
Didžiausia Vilniaus „kitų paslaugų“ teikėja parsiduoda
Didžiausia Vilniaus „kitų paslaugų“ teikėja parsiduoda / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei pirmadienį pasirašius Šilumos ūkio įstatymo pataisas, kuriomis atskiriama šilumos tiekimo ir priežiūros veikla, nekilnojamojo turto priežiūros bendrovė „City Service“ pranešė jau nuo gegužės mėnesio ieškanti sau pirkėjo.

Pagal įstatymą, nuo kitų metų liepos 1 dienos „City Service“ nebegalėsi būti didžiausios savo akcininkės įmonių grupės „Icor“ sudėtyje, nes „Icor“ yra tiesiogiai susijusi su biokuro tiekėjais ir skaitiklių gamintojais.

Įmonė taip pat yra netiesiogiai susijusi su šilumos tiekėja „Vilniaus energija“, o „City Service“ užsiima daugiabučių namų šilumos punktų priežiūra.

Pranešime teigiama, kad užsitęsus „City Service“ pardavimo procesui iki įstatyme nustatytos datos (2012 metų liepos 1 dienos), grupė „Icor“ privalės būti išskaidyta.

„Čia jau ne naujiena, kad nuo gegužės mėnesio ieškomas naujas pirkėjas kontroliniam akcijų paketui įsigyti. Šiuo metu vyksta procesas. Susidomėjusių yra, bet kol sandoris neįvykęs, komentuoti nevertėtų“, - kalbėjo „City Service“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas, įsitikinęs, kad įmonę pavyks parduoti iki nustatyto termino.

Paklaustas, ar savininkų pasikeitimą pajus eilinis sostinės gyventojas, „City Service“ vadovas atsakė, kad tai priklausys nuo naujų pirkėjų: „Įmonė kaip dirba, taip ir dirbs, tačiau nauji savininkai gali įnešti naujų žinių ar valdymo ypatumų“.

Savo ruožtu Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina gyventojus būti aktyvius ir patiems kuo greičiau pasirinkti ar reikalauti, kad namo administratorius parinktų prižiūrėtoją, nesusijusį su šilumos tiekėjais, ir kaip galima greičiau pasinaudoti įstatymo pataisų teikiama nauda.

„City Service“ ir jai priklausančios įmonės („Karoliniškių būstas“, „Viršuliškių ūkis“, „Naujamiesčio būstas“, „Antakalnio ūkis“ „Vilko pėda“, „Lazdynų būstas“, „Namų priežiūros centras“, „Pašilaita“) sostinėje prižiūri apie trečdalį visų daugiabučių.

Priėmus įstatymo pakeitimus į šilumos kainą nebegalės būti įtraukiamos šilumos punktų priežiūros sąnaudos. Vien dėl šio pakeitimo šilumos kaina didžiajai daliai gyventojų (kai šilumos punktai priklauso šilumos tiekėjui) turėtų atpigti.

Pavyzdžiui, Vilniaus ir Kauno gyventojai turėtų gauti 5 proc. mažesnes sąskaitas.

Be to, šilumos tiekėjas nebegalės reguliuoti (nuotoliniu ar kitu būdu) namo šilumos punkto įrenginių darbo, tą galės daryti tik pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojas arba įgaliotas gyventojų atstovas. Tai reiškia, kad šilumos tiekėjas negalės paveikti šilumos suvartojimo name ir daugiabučių gyventojai galės patys spręsti, kiek šilumos jiems reikia, ir taip susimažinti gaunamas sąskaitas už šildymą.

Šilumos ūkio įstatymo pataisos įsigalios nuo lapkričio 1 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų