Pereiti į pagrindinį turinį

Į uostamiesčio baseiną – su mediko pažyma

2012-01-12 13:56
Į uostamiesčio baseiną – su mediko pažyma
Į uostamiesčio baseiną – su mediko pažyma / Vytauto Petriko nuotr.

Prieš apsilankydami baseine, pirmiausia turėtume pasirūpinti šeimos gydytojo pažyma apie sveikatą. Šito reikalaujama naujai sutvarkytame „Gintaro“ baseine.

Klaipėdos sporto centro „Gintaras“ direktorius Valentinas Vytautas Šeputis paaiškino, kad pažymos apie sveikatą prašoma pačių lankytojų labui.

Pasak vadovo, baseinas – padidintos rizikos zona, tad čia panoręs apsilankyti žmogus turi būti sveikas.

Direktoriaus paaiškinimu, pažyma patvirtina, kad žmogus neserga grybeliu, epilepsija ar kitomis priepuoliu pasireiškiančiomis ligomis. Ji užtikrina ir paties žmogaus saugumą.

Kad toks prašymas ne iš piršto laužtas, patvirtina ir tai, jog baseino darbuotojams porą kartų jau teko teikti skubią pagalbą. Dviem vyrams vandenyje pasidarė bloga.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė paaiškino, kad baseinams nėra privalu iš lankytojų prašyti medikų pažymos. Tačiau jie gali įtraukti tokį reikalavimą į savo vidaus tvarkos taisykles.

Baseinai savo iniciatyva gali sugriežtinti ir kitus reikalavimus lankytojams: prašoma dėvėti kepuraitę, gumines šlepetes.

A.Šlepetienė apgailestavo, kad reikalavimas pristatyti medikų pažymą nebėra privalomas. Taip padidėja rizika užsikrėsti grybeliu ar kitomis ligomis.

Tiesa, kol kas uostamiestyje nesulaukta skundų, kad žmogus būtų susirgęs grybeliu, ir kaip galimą užsikrėtimo vietą nurodytų baseiną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų