Quantcast

Įmonė - dirbančių studentų starto aikštelė

Retas darbdavys gali pasigirti, kad jo įmonėje mielai laukiami studijuojantys jaunuoliai. TEO įmonių grupei priklausanti bendrovė „Lintel“ – viena stambiausių įmonių uostamiestyje, kurioje net 80 proc. darbuotojų yra studentai.

Sudaro sąlygas studijuoti

Teigiama, kad kontaktų konsultanto darbą bene labiausiai graibsto studijuojantis jaunimas. Didelė dalis „Lintel“ konsultantų aptarnauja TEO „įeinančius“ skambučius.

„Visi žino telefono numerį 1817. Tai yra privačių TEO klientų aptarnavimo numeris. Juo konsultantai atsakinėja į klientų klausimus. Yra dar keli telemarketingo projektai. Mūsų žmonės, atstovaudami konkretų užsakovą, skambina klientams ir siūlo jo paslaugas“, – teigė bendrovės „Lintel“ Klaipėdos paslaugų teikimo skyriaus vadovas Steponas Šmitas.

Šioje Klaipėdos bendrovėje šiandien dirba apie 120 žmonių. Iki rudens planuojama priimti dar 40.

„Realiai pas mus iki 80 proc. darbuotojų – studentai. Sunku turbūt būtų rasti darbdavį, kuris gebėtų taip prisitaikyti prie studentų studijų tvarkaraščių. Klaipėdoje mes esame, ko gero, vieninteliai, kurie besimokantiems jaunuoliams sudarome tokias puikias sąlygas dirbti ir studijuoti“, – tvirtino S.Šmitas.

Esą dirbantis studentas prieš keletą dienų turi informuoti darbdavį, kada jam bus egzaminas, diplomų teikimas ar dar kas nors. Teigiama, jog darbuotojo grafikas pakoreguojamas taip, kad jis galėtų derinti studijas su darbu.

Kaupia darbo patirtį

Klaipėdos paslaugų teikimo skyriaus vadovas S.Šmitas tikina, kad problema yra ta, jog studentai baigia studijas ir išeina.

„Bet mes tuo savotiškai džiaugiamės ir didžiuojamės, nes jie dirbdami pas mus įgyja žinių, bendravimo, pardavimo įgūdžių. Pas mus dirba nemažai studentų, kurie studijuoja socialinius mokslus ir vadybą, jiems šis darbas yra pati tikriausia praktika“, – teigė S.Šmitas.

Esą jie – pirmieji, kurie tą produktą pateikia į rinką, išgirsta žmonių nuomones. O tai yra labai didžiulė patirtis. Baigę studijas, kontaktų konsultantai paprastai ieško darbo pagal specialybę.

„Mes save pristatome pirmuoju darbdaviu, kuris padeda jaunam žmogui užaugti kaip darbuotojui. Nekeliame jokių specialių reikalavimų. Kai ieškoma darbo, labiausiai jaunuolius baugina reikalaujama darbo patirtis. Pas mus to nėra, mes priimame žmogų į darbą ir jį apmokome“, – pasakojo S.Šmitas.

Mokymai esą trunka nuo 5 dienų iki mėnesio. Visą tą laiką žmogui yra mokamas atlyginimas. Tik po mokymų jis pradeda dirbti.

Verslo konsultanto vieta esą yra tokia, kur gali ateiti žmogus be jokios patirties ir be jokių specialių žinių. Užtenka tik mokėti dirbti kompiuteriu ir turėti gebėjimą bendrauti su žmonėmis.

Investicijos atsiperka?

Kontaktų verslo specifika esą yra tokia, kad žmonės tokioje darbovietėje labai ilgai nedirba. Taip yra visame pasaulyje. Teigiama, kad tai – idealus darbas studentams.

Bet ar investicijos į darbuotoją atsiperka, jei jis, baigęs studijas, palieka šią darbo vietą.

„Jei žmogus pas mus išdirba studijų laikotarpį, dvejus trejus metus, tai, mūsų vertinimu, jau yra gerai. Daugiau tikėtis iš jauno žmogaus mes, ko gero, negalime, nors ne visais atvejais tai tinka“, – tikino S.Šmitas.

Teigiama, kad įmonėje yra vidinės karjeros galimybės. Konsultantas gali tapti grupės vadovu, po to – skyriaus vadovu. Tokios karjeros siekti esą gali bet kuris darbuotojas.


Šiame straipsnyje: linteldarbo rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

prajuokino

prajuokino portretas
nenusisnekek,meluoja net neraudonuoja,o kas gali dirbt uz kapeikas?!

lukas

lukas portretas
Rasiau facebook'e - uzblokavo. Tai gal cia neistrins komentaro. Pasikartosiu. Socialinis tinklas yra skirtas reiksti nuomone (keiksmazodziai yra nepriimtina), tai kam trinti komentarus? juolab ,kad jis skambejo taip: "kiek sumokejo uz straipsni?atsakymo nereikia." Gal siais laikais jau nebereikia juokint zmoniu ir vaidinti, kad nieko nebuvo. prastos dienos priziurinciam puslapi zmogui.

o

o portretas
kas liecia straipsni, tai gal nejuokinkit zmoniu apie karjeros galimybes, apmokymus ir atlyginimus.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių