Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečių fotomenininkų paroda eksponuojama Velse

2013-02-27 17:15
Kauniečių fotomenininkų paroda eksponuojama Velse
Kauniečių fotomenininkų paroda eksponuojama Velse / Parodos autorių nuotr.

Kardifo mieste (Velsas) įsikūrusi „F„ fotogalerija pristato fotomenininkų Aleksandro Macijausko ir Rimaldo Vikšraičio parodą „Borderliners“ (liet. „Brėžiantys ribą"). Paroda vveiks iki kovo 23 dienos.

Rimaldas Vikšraitis (g. 1954 m.) nuo 1985 m. yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) narys. 2009 m. didžiausiame Europos fotografijos festivalyje „Rencontres d'Arles„ jo darbai įvertinti Metų atradimo prizu, 2010 m. įteikta Lietuvos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Fotografijos cikle „Pavargusio kaimo grimasos“ įamžintos sparčiai nykstančio kaimo gyvenimo realijos, iš lėto ir nelengvai vykstanti integracija į besikeičiančią Lietuvą, socialinė žmogaus egzistencija šiuolaikinėje visuomenėje.

R. Vikšraitis vienu svarbiausių savo mokytojų įvardija Aleksandrą Macijauską (g. 1938 m.). Šio menininko ankstyvojo laikotarpio darbai siejami su septintojo dešimtmečio modernistų banga Lietuvos fotografijoje. A. Macijauskas yra vienas iš Lietuvos fotomeninininkų sąjungos (LFS) įkūrėjų ir ilgametis LFS Kauno skyriaus pirmininkas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas (1995 m.). Jo išskirtiniai kūrybos bruožai – dokumentalumas, reportažinis stilius, socialinė tematika.

Paroda rengiama bendradarbiaujant su Lietuvos Kultūros ministerija ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriumi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų