Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunietės hobis - įvažiuoti į parduotuvių vitrinas (papildyta)

2010-06-09 15:23
Kaunietės hobis - įvažiuoti į parduotuvių vitrinas (papildyta)
Kaunietės hobis - įvažiuoti į parduotuvių vitrinas (papildyta) / Juozo Kapturausko nuotr.

54-erių Lidijos S. hobis - įvažiuoti automobiliu į parduotuvių vitrinas. Kaunietei išties sekasi neblogai: prieš dvejus metus įvairavo į „Norfą“, prieš kelias dienas - į „Šilą“.

Turbūt per vairavimo pamokas, kai instruktorius pasakojo, kaip valdyti automobilį, Lidija tiesiog nerado laiko arba blogai susidėjo į galvą tai, ko buvo mokoma.

Šiaip ar taip Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato suvestinėse ir vėl mirga moters pavardė. Šįkart jos vairuojamo „opeliuko“ smūgio neatlaikė Eiguliuose esančios „Šilo“ parduotuvės vitrina. Atbulai į juvelyrinių dirbinių parduotuvę rugsėjo 4 dieną įvairavusi Lidija S. sužalojo ten dirbančią pusamžę moterį.

„Ėjau kaip tik pasiimti pinigų iš bankomato, kai pro mane nemažu greičiu pralėkė atbulas „opelis“ ir rėžėsi į vitriną“, - pasakojo įvykio liudininkas.

Prieš dvejus metus „Kauno diena“ rašė, kaip greta Šilainiuose esančio prekybos centro „Norfa” įvyko netikėtas incidentas - lengvasis automobilis įsirėžė į parduotuvės vitriną.

Šią kuriozišką avariją sukėlusios vairuotojos klaida vos netapo skaudžios nelaimės priežastimi, tačiau, laimė, žmonės nenukentėjo.

Lidijos S. vairuojamas „Opel Corsa” markės automobilis atsitrenkė į stiklinę prekybos centro vitriną, esančią prie pat automatinių stumdomų durų. Pritrūko vos pusmetrio į dešinę, kad mašina būtų atsidūrusi vienoje iš parduotuvių bei išvarčiusi prie stiklinės vitrinos išdėliotas laisvalaikio prekes.

Teisėsaugininkų duomenimis, maždaug šešerius metus vairuojanti moteris (dabar ji turi jau 8 metų stažą) po sukeltos nelaimės 2007 metais paaiškino netyčia sumaišiusi pavaras, nors jos automobilis yra su automatine pavarų dėže.

Pareigūnai beveik neabejoja, kad vairuotoja, ketindama važiuoti atbuline eiga, atsigręžė atgal ir nė nepajuto, kad mašina juda į priekį, o po to nebesusigaudė, kas vyksta, ir dėl patirto streso vietoje stabdžio pedalo numynė akceleratorių. Automobilis sustojo tik išdaužęs kelių metrų aukščio ir panašaus pločio stiklą bei atsirėmęs į aliumininį vitrinos rėmą, kurį ir apgadino. Nuo smarkaus smūgio buvo aplamdytas ir automobilio priekis. Žmonės įvykio metu nenukentėjo.

Papildyta: Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius:

Nuo liepos mėnesio pradėjo veikti naujas Kelių eismo taisyklių įstatymas, kuris numato tokiais atvejais skirti vairuotojui pažymėjimo atėmimą mėnesiui ir daugiau. Po to mėnesio jis ateina pasiimti pažymėjimo, tačiau jo negalime išduoti, nes tam vairuotojui reikia papildomai išklausyti vairavimo kursus. Jie trunka vos vieną dieną ir kainuoja apie 250 litų. Šiuos kursus rengia vienintelė mokykla Kaune - „AutoABC“. Kiek žinau, dabar toje mokykloje susidarė didžiulės eilės tokių netikusių vairuotojų. Jiems tenka palaukti kelias savaites, kol prieina savo eilę.

Dar vienas atvejis, į kurį valstybė turėtų atkreipti dėmesį, amžiaus riba, nuo kurios negalima vairuoti. Prieš metus teko kalbėtis su 80-mečiu vairuotoju. Sakiau jam: „Gal jau nebereikia jums važinėti? Tegu jus paveža anūkai“. O jis man atsako: „Ką jūs, komisare, aš kai vairuoju, tai pailsiu“. Aš galvoju: „Tu važiuodamas pailsi, o kiti iš paskos važiuodami - pavargsta“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų