Pereiti į pagrindinį turinį

Lapkričio 1-ąją – eismo apribojimai (schemos)

2010-10-27 13:41
Lapkričio 1-ąją – eismo apribojimai (schemos) Lapkričio 1-ąją – eismo apribojimai (schemos) Lapkričio 1-ąją – eismo apribojimai (schemos)

Prieš lapkričio 1-ąją Joniškės ir Lėbartų kapinėse šurmuliuoja žmonės. Skubama sutvarkyti kapus. Visų Šventųjų dieną į kapines važiuos daugiau autobusų, o atvykstantiems mašinomis patariama atidžiai stebėti kelio ženklus.

Prašo nesivesti gyvūnų

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros poskyrio vedėja Zina Stankienė tvirtino, jog klaipėdiečiai tvarkyti artimųjų kapus pradėjo prieš dvi savaites. Žmonių sumažėdavo tik vyraujant prastesniems orams.

„Žmonės tvarkosi, grėbia lapus. Ruošiasi laipkričio1-ajai. Paprastai per metus būna du didieji kapų tvarkymai – pavasarį ir rudenį“, – tvirtino vedėja.

Z.Stankienė pabrėžė, jog prieš lapkričio 1-ąją sulaukta pagalbos ir iš visuomenės. Mokiniai, kai kurių organizacijų atstovai padėjo sugriebti lapus.

„Su lapais kyla labai daug rūpesčių. Nespėjame jų grėbti. Džiaugiamės, kad sulaukiame pagalbos ir esame labai dėkingi“, – teigė vedėja.

Visų šventųjų dieną Z.Stankienė susirinkusių į kapines klaipėdiečių prašė laikytis rimties, pagarbos vieni kitiems, nebėgioti kapinėse, nesivesti gyvūnų.

„Nors naminius augintinius ir draudžiama čia vestis dažnai žmonės to nepaiso. Kai įspėju, tai išgirstu labai daug naujos informacijos apie save. Susirinkusiųjų prašyčiau nepagailėti ir uždegti žvakelę ant apleisto, visų pamiršto kapo“, – prašė vedėja.

Automobiliams važiuoti neleis

Kapinių priežiūros poskyris įspėja, spalio 30, 31 ir lapkričio 1 dienomis į kapines automobiliu bus galima įvažiuoti iki 11 val. ryto. Tokia galimybė suteikiama, kad neįgalūs asmenys galėtų aplankyti artimųjų kapus. Bus prašoma parodyti ir neįgaliojo pažymėjimą.

„Norime įspėti, kad vėliau nekiltų konfliktų, pykčio, sumaišties“, – teigė Z.Stankienė.

Lapkričio 1-ąją patekimo į Joniškės ar Lėbartų kapines eismo schema bus tokia pat kaip ir pernai.

Joniškės gatvėje nuo Kelmiškės Mokyklos gatvės link bus leidžiamas vienpusis individualių transporto priemonių eismas. Automobilių vairuotojai čia galės patekti Vilniaus plentu, Klaipėdos – Palangos keliu, Klemiškės arba Liepų gatve į Joniškio gatvę.

 Reguliuos pagal situaciją

Į Lėbartų kapines vairuotojai taip pat turės patekti kaip ir pernai. Siekiant išvengti spūsčių, bus ribojamas individualaus transporto eismas. Nuo Ketvergių gyvenvietės kapinių link bus vienpusis eismas.

Klaipėdos kelių policijos biuro specialistas Ričardas Vinciūnas tvirtino, jog eismas daugiau reguliuos policijos pareigūnai, o ne ženklai.

„Kadangi laisvų dienų trys, manome, jog visi žmonės nepuls lankyti artimųjų kapų lapkričio 1-ąją. Jei matysime, jog mažiau automobilių, minėtoje atkartoje leisime dvipusį eismą. Vairuotojams patariame stebėti kelio ženklus. Jie bus pastatyti iš visų pusių“, – teigė R.Vinciūnas.

Mašinų vairuotojai į Lėbartų kapines galės patekti per Kiškėnus, Dovilus, Šernus, Rimkus, Šilutės plentu pro buvusį sąvartyną.

R.Vinciūnas tvirtino, jog automobilius bus galima statyti tik aikštelėse arba žvyruotame kelyje Klaipėda – Ketvergiai. Kelkraščiuose mašinų statyti nebus galima. Autobusams jokių apribojimų nebus.

Į kapines – daugiau autobusų

Prieš lapkričio 1-ąją ir šią dieną į kapinės važiuos daugiau autobusų. Papildomi maršrutai jau paleisti. Po papildomus du 11 ir trys specialiai Vėlinėms atidaryto 111 maršruto autobusai jau važiavo savaitgalį.

Tokiu būdu siekiama, kad klaipėdiečiams, norintiems sutvarkyti artimųjų kapus, nekiltų problemų dėl susisiekimo. Tiek pat minėtų maršrutų autobusų važiuos ir ketvirtadienį bei penktadienį.

Šeštadienį ir sekmadienį bus paleista dar daugiau autobusų, vežančių į kapines. Papildomai bus organizuojami keturi 11, septyni 111 ir trys 17 maršruto autobusai.

Lapkričio 1-ąją papildomai bus organizuojami keturi 11, trys 17, keturiolika 111, keturi 117 maršruto autobusai. Nuo 9 iki 19.30 val. kaip ir kasmet vietoje 9 važiuos 99 maršruto autobusas.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas tvirtino, jog tiek pat autobusų į kapines važiavo ir pernai lapkričio 1-ąją bei savaitę prieš.

Klaipėdiečiams į kapines patariama važiuoti miesto autobusais. Paskaičiuota, jog lapkričio 1-ąją autobusais per vieną valandą į Lėbartų kapines ir atgal pervežama apytikriai 1800 keleivių. Pervežti tokį kiekį žmonių prireikia apie 600 lengvųjų automobilių.

Šešis šimtus keleivių galima pervežti šešiais autobusais arba 200 lengvųjų automobilių, kuriems pastatyti reikia apie 1 200 metrų statymo vietos. Autobusams stovėjimo vietos nereikalingos.

Autobusų maršrutai:

11 – Turgaus stotelė – Lėbartų kapinės

17 – Plytinės stotelė – Paupiai

99 – Jūrininkų stotelė – Joniškės kapinės

111 – Geležinkelio stotis – Lėbartų kapinės

117 – Ligoninės stotelė – Lėbartų kapinės

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų