Pereiti į pagrindinį turinį

Meilės dieną Kaune – pustuštė Rotušė ir gėlių pirkimo bumas

2013-02-15 13:20

Nors Šv. Valentino dienos išvakarėse gėlės pabrango, Kauno gatvėse ketvirtadienį buvo galima sutikti ne vieną vyrą, nešiną raudonų rožių puokšte. Tačiau šią dieną įsimylėjėliai tuoktis nesiveržė – Kauno rotušėje šiandien susituokė vos trys poros.

Pirko gėlių gražiai našlei

Stoties turguje nuo ryto gėlių pardavėjai ant savo prekystalių statė milžiniškus kibirus, pripildytus gražiausių gėlių: rožių, tulpių, frezijų, gvazdikų, gerberų. Čia gėles daugiausia rinkosi vyrai.

„Šią raudoną rožę nupirkau vienai gražiai našlei. Meilės diena švenčiama tik kartą metuose, todėl svarbu ją paminėti“, – sakė vieną žiedą įsigijęs Zenonas.

Prekybininkė Irena pripažino, kad Šv. Valentino dienos išvakarėse neverta užsisakyti egzotinių gėlių, nes pirkėjai tradiciškai renkasi rožes arba tulpes.

Kalbinti pardavėjai vienbalsiai tvirtino, kad per Šv. Valentino dieną ir Kovo 8-ąją tiekėjai pabrangina gėles, ypač rožes. Mažiausias rožės žiedas šiame turguje kainuoja 2 litus, o brangiausias – 12 litų. Tulpių kainos ne taip kandžiojasi: nuo 1,5 iki 2,5 lito.

Mylimųjų nepamiršta ir emigrantai

Įsimylėjėlių diena – tikras darbymetis ir gėlių salonams, kurių floristai vos spėja rišti puokštes.

„Šiemet sulaukėme labai daug užsakymų internetu iš lietuvių, emigravusių į kitas Europos šalis. Jie stengiasi nustebinti savo mylimąsias, likusias čia, Lietuvoje, ir siunčia joms puokštes“, – pasakojo salono „Tarp gėlių“ vyriausioji floristė Jurgita.

Ji atskleidė, kad kauniečiai – tikri romantikai, nes daugybė vyrų savo mylimosioms užsakinėja rožių puokštę, pavadintą „Mylėsiu amžinai“.

„Mylimą moterį reikia palepinti ne tik šiandien, vyrai tai dažnai pamiršta. Juk mylime visus metus, o ne vieną dieną“, – sakė kaunietis Ignas.

Nepopuliari diena vestuvėms

Kaip bebūtų keista, Meilės dieną Kauno rotušė buvo pustuštė. Šiandien čia susituokė vos trys poros, dar dvi atnešė pareiškimus tuoktis. Tarp jaunavedžių buvo ir solidaus amžiaus pora – savo 70-metę išrinktąją vedė 80-metis Kauno gyventojas.

„Ketvirtadienis – nepopuliari diena vestuvėms. Jaunavedžių nesugundė net išskirtinė Šv. Valentino diena“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė Kauno rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

Rotušės šeimininkas patvirtino, kad ir pernai Įsimylėjėlių dieną tuokėsi tik keletas porų. Tačiau anksčiau būdavo daugiau norinčiųjų šią dieną įteikti pareiškimus tuoktis.

„Pernai vasario 14-ąją sulaukėme 25 porų prašymų“, –  prisiminė K. Ignatavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų