Pereiti į pagrindinį turinį

Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai

2012-01-26 13:58
Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai Mėnesiui suimtas K.Kriščiūnas šypsojosi: jaučiuosi puikiai

Papildyta 13.45 val.: Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas Kauno vicemerą Kęstutį Kriščiūną ir „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių Algimantą Puidoką leido suimti mėnesiui. Tačiau teismas netenkino prokurorų prašymo ir „Kauno komunalinio ir butų ūkio“ vadovui Tomui Pilviniui skyrė švelnesnę kardomąją priemonę, nesusijusią su laisvės apribojimu.

Išvedamas iš teismo K.Kriščiūnas šypsojosi ir sakė, kad jaučiasi puikiai ir viskas yra absurdas.

„Man sakė, kad aš nepritariu politinei veiklai“, – ištarė K.Kriščiūnas.

Panašiai replikavo ir piktnaudžiavimu tarnyba įtariamas „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius. „Visiška nesąmonė“, – išvedamas iš teismo tepasakė A.Puidokas.

Prokuratūra prašė visus įtariamuosius suimti trims mėnesiams.

8.30 val. į miesto apylinkės teismą pirmasis atvestas T.Pilvinis, vėliau atvesdintas ir A.Puidokas.

Apie 9.30 val. į teismą buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Vedant A.Puidoką į teimo rūmus, vyras atrodė kitaip, nei įprasta buvo jį matyti. Po pusvalandžio iš teismo išėję medikai patvirtino, kad jų pagalbos prireikė abiem įtariamiesiems. Gydytojų duomenimis, ir A.Puidokui, ir T.Pilviniui buvo pakilęs kraujospūdis. Detaliau įtariamųjų sveikatos būklės medikai nekomentavo.

Prieš 11 val. į teismą buvo atvestas vicemeras K.Kriščiūnas. Jis įžengė per paradines teismo rūmų duris. Tuo tarpu žemesnio rango valdininkai ar kiti eiliniai įtariamieji paprastai būna vedami per duris iš teismo kiemo pusės. Ten yra specialus įėjimas įtariamiesiems ir juos lydintiems pareigūnams į suėmimo sankcijų salę.

Vicemero visuomeninei padėjėjai Zitai Zalagėnaitei skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas nešvykti. Visiems pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnį – piktnaudžiavimas tarnyba (skirtingos straipsnio dalys, priklausančios nuo jų vaidmens).

Kauno vicemerą, jo visuomeninę padėjėją Z.Zalagėnaitę ir Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių A.Puidoką bei „Kauno komunalinio ir butų ūkio“ direktorių T.Pilvinį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė pirmadienio popietę.

Z.Zalagėnaitė vakar buvo paleista į laisvę.

42 metų K.Kriščiūnui savivaldybėje buvo pavesta rūpintis ekologine plėtra ir investicijomis, miesto ūkiu, savivaldybės turto ir statybų priežiūra, urbanistika ir architektūra, verslo skatinimu.

Nuo praėjusių metų „Kauno komunaliniam ir butų ūkiui“ vadovaujantis T.Pilvinis savivaldybėje vadinamas K.Kriščiūno žmogumi.

„Kauno komunaliniam ir butų ūkiui“ be konkurso buvo perduotas socialinio būsto administravimas, ketinta perduoti ir daugiau funkcijų. T.Pilvinis pats dalyvaudavo sprendžiant esminius Kauno daugiabučių administravimo klausimus.

„Mus domina visų Kauno rajonų daugiabučių administravimas“, – anksčiau kalbėdamas su „Kauno diena“ net neslėpė T.Pilvinis.

K.Kriščiūnas viešai pasisakydavo už tai, kad savivaldybės kontroliuojamoms bendrovėms būtų suteikta kuo daugiau galių. Jis aktyviai kišosi į kitos savivaldybės įmonės – „Būsto valda“ privatizavimą.

Kalbėta, kad šios įmonės aruodus visomis išgalėmis bandoma perduoti socialdemokratų valdomam „Kauno komunaliniam ir butų ūkiui“.

Teoriškai įmanoma, kad po šių metų ši bendrovė administruos visus miesto daugiabučius. Tai yra milžiniškas grobis. Administratoriai ne tik surenka įvairius mokesčius, bet ir rūpinasi daugiabučių remontu, renovacija.

Mėnesiui suimtas A.Puidokas „Automobilių stovėjimo aikštelėms“ vadovauja daugybę metų.

Ne kartą Kauno miesto valdžios atstovai deklaravo tuoj pajudinsią neva įtartiną veiklą vykdančios bendrovės vadovo kėdę. „Automobilių stovėjimo aikšteles“ vis krėtė auditoriai ir įvairūs kontrolieriai, tačiau miesto valdžios keitėsi, o A.Puidokas liko.

Pastaruoju metu ši savivaldybės kontroliuojama įstaiga buvo tapusi bedarbių konservatorių prieglobsčiu.

Praėjusią Kauno miesto savivaldybės tarybos kadenciją A.Puidoko pavaduotoju dirbo Gediminas Budnikas, šią – Vygantas Gudėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų