Vilniuje kepama „Močiutės“ ruginė duona šiemet pripažinta geriausiu metų gaminiu. „Lietuvos metų gaminys 2008“ konkurse ji įvertinta aukso medaliu.
Tai jau 6-as aukščiausias apdovanojimas, kurį Lietuvos pramoninkų konfederacija kasmetiniame konkurse skyrė didžiausios ir seniausios Lietuvoje kepyklos „Vilniaus duona" gaminiams.
„Tyrimai rodo, kad „Močiutės" duona yra viena perkamiausių ruginių duonų Lietuvoje", - teigia bendrovės „Vilniaus duona" generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.
Paskutiniais tyrimų kompanijos „Sprinter" duomenimis, „Močiutės" duoną yra ragavę ir pirkę 43 proc. visų vartotojų Lietuvoje. Dėl savito, tik lietuviškai ruginei duonai būdingo skonio, „Močiutės" duonos pardavimai auga ir Airijoje bei Didžiojoje Britanijoje, kur susitelkusios didesnės lietuvių išeivių bendruomenės.
Skirtingai nei dauguma duonos produktų, „Močiutės" duona kepama dideliais 5 kg kepalais tam, kad būtų išlaikytas tikras naminės duonos skonis ir aromatas. Duona gaminama pagal originalų receptą.
Aukso medalis ruginei „Močiutės" duonai skirtas įvertinus jos skonį, išvaizdą, aromatą, įpakavimą ir sudėtį.
„Vilniaus duona" kepa trijų rūšių ruginę „Močiutės" duoną: tradicinę, su ajerais ir grūdėtąją.
Šiemet „Močiutės" duoną su ajerais Kauno technologijos universiteto Maisto institutas pripažino geriausia juoda duona Lietuvoje, o 2004 m. ši duona pelnė konkurso „Lietuvos metų gaminys 2004" aukso medalį.
UAB „Vilniaus duona" priklauso dvi kepyklos Vilniuje ir viena Panevėžyje. Bendrovėje dirba apie 600 darbuotojų
Naujausi komentarai