Pereiti į pagrindinį turinį

Nacionalinėje rinktinėje - net 13 „Shodan“ narių

2011-11-07 16:40
Nacionalinėje rinktinėje - net 13 „Shodan“ narių
Nacionalinėje rinktinėje - net 13 „Shodan“ narių / Luko Kubiliaus nuotr.

Savaitgalyje Anykščiuose vykusiose Lietuvos karate kiokušin jaunučių (14-16m.) varžybose puikiai pasirodė uostamiesčio karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ nariai.

Varžybose, kuriose dalyvavo virš 100 dalyvių, buvo suformuota Lietuvos nacionalinė rinktinė, kuri gruodžio 2d. Lenkijoje varžysis Europos jaunučių čempionate.

Vietas rinktinėje užsitikrino visi varžybų prizininkai, kurių tarpe buvo nemažas būrys uostamiesčio karate mokyklos „Shodan“ narių.

Merginų tarpe nesulaikoma buvo Skaistė Venckutė, kuri tapo šių varžybų nugalėtoja 55 kg svorio kategorijoje. Finale Skaistė įveikė savo komandos draugę Beatričę Bugenytę. Čempionės vardą iškovojo ir Erika Jokubauskaitė, o sidabro medaliais pasipuošė labai sėkmingai kovojusi ir stiprias varžoves atkakliose kovose įveikusi Aušrinė Mažulytė bei Gabija Medikytė. Bronzos medalius iškovojo Viktorija Lingaitytė, kuriai sėkmingiau pasirodyti sutrukdė kojos trauma, Giedrė Grigūnaitė ir Danielė Zeleniūtė.

Vaikinų tarpe 65 kg svorio kategorijose dėl vietos rinktinėje varžėsi apie 20 kovotojų. Čia galingai kovojo Karolis Ulteravičius: įveikęs net tris savo varžovus Karolis suklupo tik varžybų finale ir tapo vicečempionu. Puikiai kovojo ir vietas rinktinėje užsitikrino bronzos medalius iškovoję Mantas Petrauskis, Dominykas Juškevičius, Laimonas Šerpytis, Aurelijus Žvaginis.

Neseniai iš Japonijos sugrižęs bei Pasaulio čempionate (dar vadinamame karate Olimpiadoje) geriausią savo rezultatą pasiekęs tarp 130 dalyvių 4 vietą iškovojęs karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ mokytojas Lukas Kubilius džiaugiasi sėkmingu auklėtinių pasirodymu bei iškovotomis vietomis rinktinėje. L.Kubilius apgailestavo, kad kiek mažiau pasisekė taip pat labai perspektyviems Audronei Mitrulevičiūtei, Dovydui Kaubriui, Viliui Klimavičiui, Evaldaui Galbuogiui, Artūrui Bončkui, Dmitrij Sekunda, Juozui Tutliui, Karoliui Montvydui, Eimantui Pikturnai, Aleksandr Kaštalianov, kurie garbingai kovojo, bet į rinktinę nepateko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų