Pereiti į pagrindinį turinį

Nors mokyklos uždarytos, mokytojai į darbą eina

2009-11-24 18:38
Nors mokyklos uždarytos, mokytojai į darbą eina
Nors mokyklos uždarytos, mokytojai į darbą eina / Gedimino Bartuškos nuotr.

Mokyklose laikinai nevyksta pamokos, tačiau mokytojai kasdien priversti eiti į darbą - karantinas jiems negalioja. Po netikėtos moksleivio mirties Vaižganto vidurinėje mokykloje ugdymo procesas sustabdytas praėjusį ketvirtadienį.

Ugdymo įstaigoje, kurioje šiuo metu serga apie 50 proc. moksleivių, pamokų pradžią skambutis vėl skelbs lapkričio 30 dieną.

„Susidaro nemažai karantino dienų, todėl nesergantiems mokiniams patarėme padirbėti patiems. Atėjus į mokyklą, liks apibendrinti ir išsiaiškinti sudėtingesnes užduotis, gauti įvertinimus“, - kalbėjo laikinai einanti direktorės pareigas Aurelija Butvilienė.

Pedagogai gi kasdien skuba į mokyklą. „Darbas vyksta įprastu grafiku - pagal pamokų tvarkaraštį“, - pabrėžė A.Butvilienė. Pasak jos, mokytojai turi nemažai darbo - reikia rašyti ataskaitas už praėjusius metus, ruošti programas naujiems metams. „Tie, kurie serga, į darbą neina“, - tikino A.Butvilienė.

VDU „Rasos“ gimnazijoje dėl gripo epidemijos ugdymo procesas sustabdytas nuo šio pirmadienio. Mokyklos internetiniame puslapyje mokiniai ir jų tėvai informuojami, kad pamokos čia nevyks visą savaitę. Deja, mokytojų nuo darbo tai neatleidžia.

„Sėdėti visą darbo dieną neprivaloma. Mokytojai gali būti bibliotekoje, tvarkyti savo kabinetus“, - kalbėjo laikinai einantis direktoriaus pareigas Artūras Sakalauskas. Antradienį mokykloje vyko klasių vadovų susirinkimas, kitą dieną planuojamas posėdis.

„Mokytojai nemažai bendrauja internetu su moksleiviais. Ypač su abiturientams, kurie rengiasi egzaminams“, - kalbėjo laikinasis vadovas. Jis viliasi, kad karantinas mokykloje netruks ilgiau nei savaitę, todėl prarastų kelių dienų nedramatizavo. „Pakoreguosime ugdymo planą, pasivysime“, - kalbėjo A.Sakalauskas.

Vytauto Didžiojo universitete (VDU), kaip ir kitose šalies aukštosiose mokyklose paskaitos vyksta. Tačiau jei darbuotojų ir studentų sergamumas ims sparčiai augti, ugdymo procesą planuojama stabdyti. „Viena, dvi gyvybės juk svarbiau už studijas“, - įsitikinęs VDU rektorius Zigmas Lydeka.

Trečiadienį vyks rektorato posėdis, kurio metu bus svarstoma situacija ir tolesni veiksmai universitete. „Konsultuojamės ir su švietimo, ir su sveikatos priežiūros specialistais“, - tikino Z.Lydeka. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų