Pereiti į pagrindinį turinį

Ppsichologė: D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra jaučiasi saugi (papildyta)

2010-05-19 19:00
Ppsichologė: D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra jaučiasi saugi (papildyta)
Ppsichologė: D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra jaučiasi saugi (papildyta) / Tomo Raginos nuotr.

Trečiadienio vidurdienį pabendrauti su D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra atvyko Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Giedrė Ūsaitė ir vyr. specialistė Jolita Večerskytė bei psichologė.

Papildyta 14.30 val.:  Po pusantros valandos pokalbio su mergaite, iš Venckų namų išėjusi psichologė patvirtino, jog mergaitė jaučiasi saugi. Anot jos, klausimai buvo užduodami žaidimo forma ir piešiant. Kol psichologė buvo su D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra, Vaiko teisių apsaugos darbuotojos apžiūrėjo namus, ar mergaitė gyvena tinkamoje aplinkoje.

Papildyta 13.30 val.: Šeštą parą prie Venckų ir Kedžių namų budintys protestuotojai ne iš karto įleido atvykėles. Atvykusioms moterims iš pradžių buvo užtverti vartai, prie jų budintys vyrai paprašė iš atvykėlių dokumentų, paklausė, ar negalima susitikimo su mergaite nufilmuoti vaizdo kamera, kad būtų išvengta kokių nors interpretacijų.

Specialistės ir psichologė pareiškė, kad filmuoti pokalbio su mergaite negalima. Moterys tvirtino, jog nori pabendrauti su šešiamete mergaite ir išsiaiškinti, kaip ji jaučiasi, kokia jos psichologinė būklė, ar jai viskas gerai, būnant Venckų namuose.

Jos tvirtino atvykusios savo iniciatyva. Į klausimą, kodėl tai nutarta daryti tik šiandien, viešnios atsakyti negalėjo.

Netrukus jos buvo įleistos pro Venckų namų vartus.

Trečiadienio vidurdienį Garliavoje, Teleičių kaime esančioje Klonio gatvėje būriavosi apie šimtą žmonių. Kai kurie jau čia yra šeštą parą.

Nuolat prie Venckų namų budi ir du dvasininkai. Trečiadienį susirinkusiesiems buvo pranešta esą apie 14 val. turi atvykti minios psichologas. Į tai protestuotojai atsakė: „Mes esame ne minia, o tauta ir mums minios psichologai nereikalingi. Čia yra du dvasininkai, kurie mums atstoja ir psichologus. Melsimės ir atsiųsta psichologė maldoje negalės mūsų trukdyti“, - buvo girdėti šūksniai minioje.

"Jeigu Prezidentė sakė, kad pirmiausiai reikia paisyti vaiko interesų, tai mes taip ir darysime. Jei tik mergaitė pasakys, kad nenori iš čia išvažiuoti, nieku gyvu ir neišleisime", - tvirtina susirinkusieji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų