Pereiti į pagrindinį turinį

Traukinys „Saulė“ iš Klaipėdos išriedėjo į Kazachstaną

2012-01-27 10:28

Ketvirtadienį iš Klaipėdos geležinkelio stoties išvyko konteinerinis traukinys „Saulė“. Planuojama, kad 45-ių konteinerių sąstatas, gabenantis plataus vartojimo prekes, Almatos miestą Kazachstane pasieks per 8 paras.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus Stasio Dailydkos teigimu, projektas unikalus ir tuo, kad kroviniai keliaus iš Vakarų į Rytus, kai iki šiol didesnioji prekių srautų judėjimo kryptis buvo iš Rytų į Vakarus.

Pirmasis 41 konteinerio traukinio „Saulė“ sąstatas iš Kinijos miesto Čongčingo pajudėjo dar praėjusiųjų metų spalio 28 dieną. Kirtęs Kazachstano, Rusijos, Baltarusijos, Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos teritorijas bei įveikęs beveik 11 tūkst. km atstumą jis per 18 dienų pasiekė antrąjį pagal dydį Belgijos miestą Antverpeną. Tąkart tranzitu per Lietuvą gabenta kompiuterinė technika.

Praėjusių metų spalį Kazachstane viešėjusi Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė su Kazachstano prezidentu Nursultanu Nazarbajevu aukščiausiu lygiu sutarė palaikyti šaudyklinio konteinerinio traukinio „Saulė“ projektą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų