Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio taksistams vaikų saugumas nerūpi

2013-01-09 17:48
Uostamiesčio taksistams vaikų saugumas nerūpi
Uostamiesčio taksistams vaikų saugumas nerūpi / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Reikalavimas vaikus vežti automobiliais tik prisegtus specialiose kėdutėse uostamiesčio taksistams – nė motais. Daugelis jų tikina, kad keleiviai turi patys pasirūpinti kėdutėmis.

Nuo praėjusių metų lapkričio sugriežtinus vaikų vežimo lengvaisiais automobiliais reikalavimus net 12 metų paauglius būtina vežioti jų ūgį atitinkančiose kėdutėse.

Šis reikalavimas visiškai suprantamas nuosavų automobilių savininkams, tačiau tik vienas kitas uostamiesčio taksistas gali pasodinti mažąjį keleivį į specialią kėdutę.

Visų uostamiestyje veikiančių taksi paslaugas teikiančių bendrovių operatoriai neabejodami teigė, kad kėdučių jų automobiliuose nėra. Galbūt tik vienas kitas galėtų nenusižengti tokiam reikalavimui, nes vežioja ir savo atžalas.

Paklausti, kaip jie ketina vykdyti reikalavimą mažamečius vežti tik prisegtus specialiose jų ūgiui pritaikytose kėdutėse, beveik visi kalbinti taksistai tikino, kad tai ne jų, o vaikų tėvų reikalas.

Vežėjų logika paprasta – kieno vaikas, to ir kėdutė. O klausimą apie tai, ar dviejų vaikų mama turėtų su savimi tampytis du mažylius ir dvi kėdutes bei savo pačios daiktus, atmeta be argumentų.

Kai kurie taksistai atsisako vežti keleivius su vaikais, tačiau daugelis uostamiesčio taksi vairuotojų nekreipia į tai dėmesio.

Kol kas policininkai šiam pažeidimui didelio dėmesio taip pat neskiria.

Pareigūnų teigimu, didžiausia blogybė – vairuotojų girtavimas bei chuliganiškas vairavimas. Statistika byloja, kad dėl šių priežasčių daugiausia žmonių žūsta ar būna sužaloti.

„Kol kas tokių tikslinių reidų neorganizavome, bet neabejoju, kad ateityje, galbūt pavasarį, pagalvosime ir apie tokių reikalavimų kontrolę, – tikino Klaipėdos kelių policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Džermeika.

Jo teigimu, daugelis patrulių apsiriboja profilaktiniais pokalbiais ar tiesiog įspėja vairuotojus, jeigu vaikai vežami ne kėdutėse.

Tačiau kai kurie principingi pareigūnai baudžia už šį pažeidimą.

Policininkai turi tik stebėti, ar vykdomi reikalavimai, o priversti taksistus įsigyti kėdutes neturi įgaliojimo. Tuo turėtų rūpintis asociacijos ar tiesiog kiekviena taksi paslaugas teikianti bendrovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų