Pereiti į pagrindinį turinį

Užgrobęs būstą ir nužudęs senolę kalės 12 metų

2009-10-22 14:54
Užgrobęs būstą ir nužudęs senolę kalės 12 metų
Užgrobęs būstą ir nužudęs senolę kalės 12 metų / Tomo Raginos nuotr.

Garbaus amžiaus kaunietės būstą apgaule užgrobęs, o po trijų savaičių senolę nužudęs kaunietis ketvirtadienį išgirdo griežtą Temidės verdiktą.

41 metų amžiaus Edmundas Paškauskas dvylikai metų pasiųstas už grotų. Tokia bausmė paskirta už praėjusių metų vasario 20-osios vakarą įvykdytą žmogžudystę, kai jis mirtinai sumušė 86 metų Janiną P. Be to, nuteistasis aukos artimiesiems privalės atlyginti materialinę ir neturtinę žalą. Teismas iš viso priteisė beveik 72 tūkst. litų.

Vieni metai ir aštuoni mėnesiai į E.Paškauskui skirtos bausmės laiką jau įskaityti, mat būtent tiek jis praleido būdamas sulaikytas, o vėliau ir suimtas (nuo praėjusių metų vasario 22 dienos). Tiesa, be kaltinimų žmogžudyste dalis bausmės jam paskirta ir už kvaišalų laikymą, mat per sulaikymą pas jį buvo rasti keli maišeliai su baltos spalvos milteliais. Ekspertai patvirtino, kad tai buvusi narkotinė medžiaga.

Tai jau nebe pirmas E.Paškausko teistumas. Maždaug prieš 15 metų jis buvo nuteistas ir ketverius metus praleido nelaisvėje už įvykdytą stambią vagystę.

„Reikės rašyt apeliacinį (skundą, - red.)“, - antradienį priešpiet vos kelis žodžius ištarė tik ką nuosprendį išgirdęs E.Paškauskas, matydamas iš teismo salės su ašaromis akyse išeinančias savo seserį ir motiną.

Kaltinamasis viso teisminio proceso metu neigė savo kaltę ir tvirtino, kad garbaus amžiaus moterį nužudė ne jis, o kartu gyvenusi sugyventinė, kuri teismo salėje nepasirodė, o byloje buvo pripažinta liudytoja. Kaltę dėl narkotikų jis irgi vertė savo antrajai pusei, tikindamas, esą būtent ji įsigijo tuos keturis maišelius su kvaišalais, kurių vieno turinį jiedu jau buvo spėję suvartoti.

Vis dėlto gan griežtą bausmę skyręs teismas konstatavo, kad tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek ir bylą nagrinėjant teisme, surinkta duomenų visuma patvirtina faktą, kad būtent nuteistasis E.Paškauskas tyčia nužudė garbaus amžiaus moterį.

Janinos P. budeliu tapęs vyras kartu su sugyventine ir dviem jųdviejų vaikais buvo neseniai apsistoję senolės namuose Sąnašos gatvėje.

Įtariama, kad pastogę moters namuose sugyventiniai įgijo taip pat nesąžiningai. Su Janina P. jie susipažino atsitiktinai, drauge vykdami į ekskursiją po Lietuvos šventas vietas. Vėliau E.Paškauskas su savo gyvenimo drauge įgijo senolės pasitikėjimą ir įkalbėjo ją parduoti savo namą, kurį testamentu ji jau buvo pažadėjusi dukterėčiai ir jos dukrai.

Viskas baigėsi tuo, kad Janina P. panaikino testamentą ir būstą pardavė su sąlyga, kad ir pati galės jame gyventi iki mirties. Pagal pirkimo-pardavimo sutartį už namą turėjo būti sumokėta 180 tūkst. litų, o realiai pirkėjai į senolės sąskaitą įnešė vos 30 tūkst. Nužudytosios giminaičiai vėliau teisme pasakoję, kad sukčiai į Janinos P. sąskaitą pervedė 90 tūkst. litų, o netrukus juos pasiėmė atgal ir su tais pačiais pinigais drauge su pardavėja nuvyko pas notarę bei pateikė jai išrašą, esą sąskaitoje jau yra 90 tūkst. litų. Galiausiai močiutės sąskaitoje atsidūrė vos 30 tūkst. litų, kuriuos ji spėjusi pasiimti ir perduoti giminaičiams.

Tuo tarpu nužudytosios namuose toliau šeimininkauja nuteistojo E.Paškausko sugyventinė su vaikais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų