Neplauti „virtuvės" įrankiai byloja, kad urviniai žmonės malė miltus ir ruošė daržoves maistui prieš 30 000 metų.
Kaip praneša mokslofestivalis.eu, nauji kasinėjimai leidžia manyti, kad ankstyvieji šiuolaikiniai žmonės (Homo sapiens), o gal ir neandertaliečiai, maistui naudojo daug skirtingų augalų ir buvo patyrę virėjai.
„Keptas maistas yra lengviau virškinamas, o kepto krakmolo skonis pagerėja, – teigia Anna Revedin, Italijos Priešistorės instituto specialistė ir tyrimo vadovė. – Miltai turėjo padidinti ir ankstyvųjų žmonių mobilumą, užtikrindami energijos atsargas keliaujant“.
Beveik visose švendrų ir paparčių rūšyse, kurių pėdsakų rado specialistai, buvo gausu krakmolo, iš kurio organizmas gauna daug angliavandenių ir energijos. Šių augalų šiuolaikiniuose meniu nėra, nes jie auga ilgai ir nėra tokie produktyvūs kaip, pavyzdžiui, kviečiai.
Naujausi komentarai