Pereiti į pagrindinį turinį

"Firefox 7" naudos mažiau atminties ir bus dvigubai spartesnė

2011-08-23 18:27
"Firefox 7" naudos mažiau atminties ir bus dvigubai spartesnė
"Firefox 7" naudos mažiau atminties ir bus dvigubai spartesnė

Nežiūrint į tai, kad "Firefox" yra antra pagal populiarumą interneto naršyklė pasaulyje, ji iki šiol turi problemų atminties naudojimu. Vis tik "Mozilla" žada, kad naujoje – "Firefox 7" – versijoje šios problemos bus iš esmės išspręstos, ir naršyklė naudos žymiai mažiau atminties. Apie tai pranešė "Mozilla" inžinierius Nicholas Nethercote.

„Firefox 7" naudoja mažiau atminties, nei "Firefox 6" (taip pat 5 ir 4 versijos): vidutiniškai 20-30% mažiau, o kartais – ir visais 50%“,- pareikšė N. Nethercote. „Tuo pačiu metu naudojamos atminties kiekis, kurį sunaudoja "Firefox 7", liks nepakitęs, ne jei jūs paliksite naršyklę veikti visą parą, ir sumažės, jei uždarysite daugumą kortelių. Tai reiškia, kad "Firefox 7" dirba greičiau (kartais – žymiai greičiau), o taip pat ir stabiliau, ypač atidarius daugybę interneto svetainių ir / arba dirbant ilgą laiko tarpą neperkrovus naršyklės“.

"Mozilla Firefox" jau ne kartą buvo kritikuojama dėl to, jog naudoja daug operatyvios atminties, kurios neatlaisvina net tuo metu, kai uždaromi langai ar kortelės. "Mozilla" atstovas pripažįsta šiuos trūkumus, nurodydamas, kad kai kurios "Firefox" versijos efektyvesnės už kitas. Jis pagyrė "Firefox" versijas 3, 3.5 ir 3.6, tačiau teigė, kad "Firefox 4" versija reikalai suprastėjo iš dalies dėl naujų galimybių, agresyvaus "JavaScript" ir vaizdų dekodavimo.

"Mozilla" atstovas taip pat mano, kad "Firefox" kartais be reikalo kritikuojamas, kadangi daug problemų lemia įdiegiami priedai ir įskiepiai (add-ons): „Man nuolat sunervina, kai kas nors atsiunčia klaidos ataskaitą, skųsdamasis, jog naršyklė naudoja itin daug operatyvios atminties, o tuo tarpu naršyklėje įdiegta, pavyzdžiui, 10, 20 ar net daugiau priedų. Deja, bet šansų, kad dėl problemų bus apkaltinti naršyklės priedai, yra labai maži. Pavyzdžiui, vienas vartotojas pastebėjo, kad "Firefox" priedas "CyberSearch 2.0.8" priverčia duomenų bazę SQLite išaugti iki 300 MB. Kitas vartotojas pastebėjo, kad vienas ar keli priedai tą pačią duomenų bazę privertė išaugti iki 1.2 GB(!)“.

"Firefox 7" debiutas numatytas rugsėjo 27 d., tuo tarpu beta testavimas prasidės jau kitą savaitę, tad visi norintys jau dabar gali ruoštis naujos naršyklės debiutui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų