Pereiti į pagrindinį turinį

IBM sukūrė vieną atminties bitą su 12 atomų

2012-01-16 12:28
IBM sukūrė vieną atminties bitą su 12 atomų
IBM sukūrė vieną atminties bitą su 12 atomų

IBM jau kuris laikas vykdo mokslinius tyrimus, kurie padėtų sumažinti naudojamų atomų skaičių viename virtualios atminties bite. Iš tiesų šios kompanijos mokslininkų tikslas yra ne tik sumažinti, bet ir kiek įmanoma mažiau panaudoti atomų, ir jiems pavyko – kaip IBM skelbia – vienam bitui informacijos galima panaudoti vos 12 atomų, kai palyginimui šiandieninė kompiuterinė įrangą turi beveik milijoną atomų viename bite (apie 69 kvadrilijonus atomų kompiuteryje su 8GB operatyviąją atmintimi).

Mokslininkai ištyrė, jog suderinus atomus dvejomis kompensuojančiomis eilutėmis po šešis su kintamąją magnetine orientaciją, galima izoliuoti atminties bitą, kad jis magnetiškai netrikdytų aplinkui esančių kitų bitų. IBM taip pat pabrėžia, jog Moore dėsnis (Moore’s Law), pagal kurį kas 2 metus elektros grandinėje tranzistorių skaičius dvigubėja, buvo iškilęs pavojus dėl mikroschemų gamintojų sparčiai artėjančios fizinės ribos, pagal tai kaip tranzistoriai yra gaminami. To pasekoje teko ieškoti kito būdo, o surenkant atmintį iš individualių atomų tikrai yra visiškai kitoks būdas.

Šio išradimo ilgalaikis tikslas yra sukurti žymiai tankesnę atmintį, nei galima nusipirkti šiandien. Vos 12 atomų turintis bitas yra 417 kartų tankesnis nei įprastinis DRAM atminties bitas, bei daugiau nei 10 000 kartų tankesnis už SRAM bitą.

Siūlome pažiūrėti IBM pranešimą (anglų kalba):

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų