Pereiti į pagrindinį turinį

Kanadietis teigia nufilmavęs Kanados ežero monstrą – Ogopogo

2011-11-15 12:47
Kanadietis teigia nufilmavęs Kanados ežero monstrą – Ogopogo
Kanadietis teigia nufilmavęs Kanados ežero monstrą – Ogopogo / Stopkadras

Ogopogo – tai antras pagal populiarumą ežero monstras, po garsiosios Škotijos Lochneso pabaisos Nesės. Manoma, jog Ogopogo gyvena Okanagano ežere, Kanadoje. Interneto portalas „Discovery“ praneša, jog kanadietis Richardas Hulsas paprastu mobiliuoju telefonu nufilmavo, jo manymu, įrodymą, kad Ogopogo – ne vien mitologinis personažas.

Vyras nufilmavo keistą objektą ežero viduryje viešėdamas pakrantės miestelyje Kelouna. „Gal tai netgi ne banga, tai kažkokia tamsi dėmė ežero paviršiuje, kažkas didelio. Būtent dydis ir tai, kad nebuvo iš kur atsirasti bangoms privertė mane spėlioti, jog ten, po vandeniu, turi kažkas būti,“ - dienraščiui „Vancouver Sun“ pasakojo Richardas Hulsas.

Vyrukas aklai neteigia, jog tai, ką jis užfiksavo telefonu, yra būtent Ogopogo. Tačiau jis įsitikinęs, jog kažkas gyvena ežere.

Kelounos miestelyje galima rasti įvairios informacijos apie mitais apipintą ežero pabaisą. Teigiama, jog pagal išlikusią heraldiką ji turėtų būti panaši į didelį jūros arkliuką.

Tyrinėtojas Johnas Kirkas iš Kanados mokslinės kriptozoologijos klubo (kriptozoologija – tai mokslas, tyrinėjantis mitines, neatrastas būtybes, red. past.) įsitikinęs, jog tikimybė, kad Okanagano ežere gyvena neatpažintas padaras – daug didesnė už tikimybę, kad Lochneso ežere gyvena Nesė.

Kanalui „Discovery News“ šis mokslininkas teigė, jog yra matęs daugiau ir geresnės kokybės Ogopogo užfiksavusių vaizdo įrašų, nei populiariosios Nesės. Keli iš šių įrašų yra įtikinami ir leidžia manyti, kad didelis, nežinomas padaras gyvena Okanagano ežere.

Ogopogo „medžioklė“ vaizdo įrašymo priemonėmis prasidėjo dar 1920-aisiais. Visos pabaisos nuotraukos ar vaizdo įrašai daryti neprofesionaliomis kameromis ar fotoaparatais. Deja, vienas įtikinamiausių vaizdo įrašų, kaip vėliau paaiškėjo, vaizduoja paprastą bebrą.

Liudininkai tikina, kad Ogopogo yra tamsios spalvos, turi guburiuotą odą.

Kritiškai nusiteikę ekspertai svarsto, jog, kaip ir kitų mistinių būtybių, tokių kaip čiupakabra, Sniego žmogus vaizdo įrašai, šis yra labai prastos kokybės. Jis trunka vos pusę minutės, o mokslininkams aktualiausia būtų sužinoti, kaip „monstras“ elgėsi vėliau, į kurią pusę nuplaukė.

„Discovery“ žurnalistas Benjaminas Radfordas padaro išvadą, jog du tamsūs rėžiai vaizdo įraše praktiškai nejuda. Taigi, jei tai būtų Ogopogo, jis greičiausiai būtų... negyvas. Žurnalisto nuomone, labiausiai tikėtina, jog vaizdo įraše užfiksuoti du stambūs rąstai, nuplaukę į šoną plukdant medieną.

Okanagano ežero slėnyje apsilankęs žurnalistas pastebėjo, jog miškininkystė, medienos ruošimas čia yra viena geriausiai išvystytų šakų ir gausybė rąstų plūduriuoja įvairiose ežero vietose.

O gal rąstai – tik priedanga Ogopogo pasislėpti nuo smalsių turistų kamerų bei telefonų?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų