Pereiti į pagrindinį turinį

Keičiasi „Google“ vadovas

2011-05-02 12:54
Keičiasi „Google“ vadovas
Keičiasi „Google“ vadovas

Larry Page’as, vienas iš kompanijos „Google“ įkūrėju, oficialiai pradėjo eiti vykdomojo direktoriaus pareigas bei tapo tiesioginiu korporacijos vadovu, kuris atsakingas už pagrindinę „Google“ veiklą. Apie šią galimą vadovų kaitą buvo pranešta iš anksto – dar sausio mėnesį.

Prieš tai vykdomojo direktoriaus pareigas ėjo Ericas Schmidtas, kuris po šio pasikeitimo pareiškė, jog jis labai didžiuojasi tuo dešimtmečiu, kurio metu stovėjo už „Google“ vairo. Kartu išreiškė viltį, kad ateinantį dešimtmetį, kurį vadovaus Larry Page‘as, bus dar geriau. „Tikiu, kad Larry pasiruošęs vadovauti. Jis turi įdomių ir protingų idėjų, taip kad atėjo laikas jas įgyvendinti“, – konstatavo buvęs vykdomasis direktorius, dabar jau persėdęs į daug ramesnę direktorių tarybos nario kėdę.

Beje, apie Larry Page‘ą kaip apie „Google“ vadovą kalbama gana dviprasmiškai. Larry iki 2001 m. kurį laiko vadovo kompanijai, tačiau lygiai prieš dešimt metų, spaudžiant investitoriams, buvo priverstas palikti postą (kartu su S. Brinu) ir paskirti tas pareigas eiti vakar jas palikusiam E. Schmidtui. Užkulisiuose kalbama, kad net Silicio slėnio masteliais L. Page‘as netinka generalinio direktoriaus vaidmeniui. Investuotojai kolkas iki šiol abejoja, ar naujajam „Google“ vadovui užteks įgūdžių, bei baiminasi, kad bus siekiama ilgalaikių projektų įgyvendinimo, kurie užtruks ilgus metus.

Vis tik jau buvęs vadovas E. Schmidtas ramina, jog Larry Page‘as per dešimt jo vadovavimo metų daug ko išmoko. Kitas „Google“ darbuotojas Douglas Merrill, 2008 m. atsistatydinęs iš tuometinio vice prezidento posto, taip pat mano, kad per E. Schmidto valdymo laiką užaugo, išmoko daryti darbinius projektus, nustatyti jų įgyvendinimo datas bei prognozuoti rezultatus. „Larry – tai savotiška mokomoji mašina“, – teigė D. Merrill. Tuo norėtųsi tikėti visiems. Juk valdyti pasaulinį programinės įrangos gigantą – ne juokai.

Kalbant apie Sergejų Briną (kartu su Larry Page‘u įsteigusiu „Google“), pastarasis visai patenkintas savo, kaip „Google“ „triumvirato“ (L. Page, S. Brin, E. Schmidt), priimančio visus strateginius sprendimus, nario vaidmeniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų