Pereiti į pagrindinį turinį

LSS kviečia startuoti studentų savivaldoje

2010-09-07 13:24
LSS kviečia startuoti studentų savivaldoje
LSS kviečia startuoti studentų savivaldoje / Leidinio iliustr.

„Startuok studentų savivaldoje!”,- taip pavadintas Studentų atstovavimo gidas pasitinka  pirmuosius žingsnius studentiškame kelyje žengiančius.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) šiuo leidiniu kviečia susipažinti su akademinio studentų judėjimo veiklos galimybėmis, patirtimis bei drauge stiprinti šalies studentų bendruomenę.

„Akademinis gyvenimas gali būti šiuo tuo daugiau nei paskaitomis, laiku bibliotekose prie knygų. Ypatingų spalvų suteikia ir galimybė veikti Studentų savivaldose: spręsti daugeliui studentų aktualias problemas, ginti savo ir kitų teises, dalintis įvairiais atradimais, drauge kurti.

Aktyvūs, sau ir aplinkiniams neabejingi studentai tai supranta. Tačiau dalis jaunųjų akademinės bendruomenės narių dažnai nedrįsta išlaisvinti lyderio savyje ir stoti rūpintis bendraisiais studentijos reikalais - pristinga pasitikėjimo savimi ir tikėjimo aplinka, kartais koją pakiša išankstinės nuostatos, žinių apie studentų atstovavimą stoka.

Tokiais atvejais svarbu susigaudyti savyje ir aplink tvyrančiame informacijos triukšme. Leidinio tekstai, parengti būrio Studentų sąjungos alumnų, spalvingą atstovavimo studentams  patirtį“ perteikia draugiškai ir paprastai. Tikimės, tai startuojantiems ne tik suteiks naudingos informacijos, bet ir paskatins turiningiau realizuoti esamąjį studentiško gyvenimo laiką“,- teigia Studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.
 
Patogiame, nedidelio formato leidinyje jaunatviškai apžvelgtos svarbiausios Studentų savivaldos veiklos kryptys: akademiniai reikalai, įvairovės sritis, projektinė veikla, ryšiai su visuomene ir žmogiškieji ištekliai. Leidinyje gausu praktinių patarimų pasirinkusiems studentų atstovo kelią.

Studentų sąjungos pirmą kartą parengtą ir išleistą pradžiamokslį organizacijos nariams - studentų savivaldoms - iš arčiau pristatys sąjungos Ryšių su visuomene komiteto nariai – Studentų atstovybių atstovai ryšiams su visuomene. Leidinį taip pat rasti galima nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, visose Lietuvos viešosiose bei pagrindinėse aukštųjų mokyklų bibliotekose.

Leidinys

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų