Pereiti į pagrindinį turinį

NASA palydovas gali nukristi ir Lietuvoje?

2011-09-22 18:49
NASA palydovas gali nukristi ir Lietuvoje?
NASA palydovas gali nukristi ir Lietuvoje? / satsig.net iliustr.

Į NASA nurodytas galimas palydovo UARS kritimo koordinates patenka ir Lietuva. Palydovas nukris jau rytoj

57 laipsniai šiaurės platumos ir 57 laipsniai pietų platumos - tokios NASA pateikiamos galimos palydovo kritimos ribos. Į šią teritoriją patenka ir Lietuva. Lietuvos teritorija yra tarp 53 ir 57 laipsnių šiaurės platumos, vadinasi nors egzistuoja ir labai maža tikimybė, teoriškai ji galima.

NASA nurodo, kad egzistuoja 1 iš 3 200 (arba 0,03125 proc.) tikimybė, kad bent viena palydovo nuolauža gali trenktis į jus, jei gyvensite nuolaužų kritimo zonoje. Ar tai daug ar mažai jau būtų labai realityvus klausimas.

Tačiau panikuoti reikalo nėra. Šios NASA pateiktos koordinatės yra smarkiai apytikslės. Ant žemėlapio tai atrodo taip:

Tarp raudonų juostų esanti teritorija galima palydovo kritimo vieta. Raudonas taškelis - Papua Naujosios Gvinėjos sostinė Port Moresbis

JAV Nacionalinė kosmoso agentūra dar nesiryžta tiksliau prognuozuoti kritimo vietos. Pabrėžiama, kad tikslios kritimo koordinatės bus žinomos apie 2 val. prieš nukritimą. 

Tokia NASA pozicija buvo sukritikuota Rusijos spaudos ir valstybinių institucijų. Rusijos mokslininkai rugsėjo 21 d. pateikė savo skaičiavimus kuriais remiantis palydovas turėtų nukristi apie 90 km į Šiaurės vakarus nuo Port Moresbio, Papua Naujosios Gvinėjos sostinės. Taigi, nuo Lietuvos tai toloka.

Pati NASA šių rusų skaičiavimų nekomentavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų