Pereiti į pagrindinį turinį

Raudonosios knygos „egzempliorius“ atsidūrė gyvūnų globėjų rankose

2012-01-21 18:11

Sausio 19 d. Gyvūnų globėjų asociacijai paskambinęs Lenius Olbikas pranešė, kad Raseinių rajone, UAB „Raseinių žuvininkystės“ Palovaičių skyriuje yra sužeistas jūrinis erelis. Gyvūnų globėjai reagavo operatyviai ir suskubo vykti gelbėti į Raudonąją knygą įrašyto paukščio. 

Gyvūnų globėjų asociacijos vyr.specialistė Lolita Grėblikienė pasakojo, kad pagauti paukštį nebuvo itin lengva užduotis. „Vykdama maniau, kad skambinęs vyras paukštį jau turi pasigavęs, o paaiškėjo, kad teks gerokai paplušėti...“ – šypsosi speciaslitė. Jūrinis erelis buvo šalia tvenkinių ir nenorėjo leistis pagaunamas. Jį teko vytis tiek džipais, tiek bėgant. Galiausiai paukštį pavyko sučiupti tinklu. „Tik per plauką nepaspruko...Būtų nulėkęs į vandens telkinį.“- prisimena L.Grėblikienė. 

Jūrinis erelis buvo pristatytas į Kauną, kur jį apžiūrėjo specialistai – veterinarai ir ornitologai. Paukštis buvo išmatuotas, pasvertas, apžiūrėtas jo sužeistas sparnas. Ornitologai spėja, kad tai turėtų būti apie trejų metų amžiaus patelė. Paukštis šiek tiek sulysęs – sveria apie 4 kg, o turėtų sverti kilogramu kitu daugiau. Vis dėlto didžiausia problema – sužeistas sparnas – matyti atviras kaulas. Veterinarai teigia, kad tai – sena žaizda, greičiausiai atsiradus paukščiui trenkusis į elektros laidus ar susidūrus su kokiu nors plėšrūnu. Infekcijos sparne nepastebėta, tačiau žaizda sudėtinga, tad dar neaišku, ar pavyks paukščiui padėti – šiandien jis bus vežamas pas specialistus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)