Pereiti į pagrindinį turinį

Sukurti ausinių laidai, kurie galės išsitempti iki 8 kartų

Sukurti ausinių laidai, kurie galės išsitempti iki 8 kartų
Sukurti ausinių laidai, kurie galės išsitempti iki 8 kartų / Shutterstock nuotr.

Rodos, kuo galėtų sudominti paprastus vartotojus ausinių laidai? Variniai laidininkai, kurie yra supinti į savotiškas kasytes, kad būtų patvaresni, kartu viskas aptempta lanksčia izoliacine medžiaga – receptas, kuris be didelių pakeitimų galioja jau tikrai ilgą laiko tarpą.

Vis tik mokslininkai iš Šiaurės Karolinos universiteto (JAV) nusprendė padaryti kažką ypatingo – jie leido laidams tampytis tarsi gumai.

Skamba paprastai, tačiau iš tikrųjų mokslininkams reikėjo sukurti taip vadinamą skystą metalą – užpildyti elastinį vamzdelį skystu, elektrai laidžiu galio ir indžio lydiniu.

Rezultatas, tenka pripažinti, tikrai įspūdingas. Gautas laidas išsitempia į ilgį 8 kartus, lyginant su jo pirmine būsena, o tai leidžia kalbėti apie tikrai saugų tokių laidų naudojimą, nebijant jų nutraukti neatsargiu judesiu.

Pastarasis projektas jau nėra vien tik teorija: sukurtas darbinis modelis, o autoriai jau galvoja apie serijinę tokių laidų gamybą.

Tiesa, sunku pasakyti, ar tokie laidai bus paklausūs – minėti laidininkai yra keturis kartus brangesni už varį, tačiau specialistai vis tiek tiki savo kūrinio sėkme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų