Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl krepšininkai sutikti be M.Mikutavičiaus?

2010-09-14 20:03
Kodėl krepšininkai sutikti be M.Mikutavičiaus?
Kodėl krepšininkai sutikti be M.Mikutavičiaus? / DMN arch. nuotr.

Pripažinkime, Marijaus Mikutavičiaus hitas „Trys milijonai“ pirmadienio vakarą per bronzinių krepšininkų sutiktuves neskambėjo. 

Nors jį dainavo būrys patyrusių vokalistų, emocinio užtaiso, kuris sklinda dainą atliekant pačiam Marijui, trūko. Tai pajuto visi – tiek Rotušės aikštę užtvindę krepšinio aistruoliai, tiek krepšininkai. 

Kad M.Mikutavičius nusprendė nelipti į sceną per krepšininkų sutiktuves, portalui M.Mikutavičius sakė dar pirmadienio dieną. „Tiesą sakant, ramiai noriu atšvęsti krepšininkų triumfą", – trumpai tarstelėjo Marijus.

Dėl tokio „akibrokšto“ antradienį ant kojų sukilo kone visa interneto bendruomenė. Pats Marijus, įkyriai klausinėjamas, kodėl nekopė į raudonu kilimu nuklotą Rotušės sceną, jau prigalvojo ir anekdotiškų paaiškinimų. Girdi, koją nusilaužė prekybos centro žuvies skyriuje ir dabar gydosi.

Skelbiama, kad bronzos medalius iš Turkijos parskraidinusių krepšininkų garbei sudainuoti „Tris milijonus“ M.Mikutavičiaus prašė ir renginio organizatoriai, ir TV3 televizijos, ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Tikėti, kad M.Mikutavičius sužvaigždėjo, būtų kvaila. Užtenka prisiminti, kaip jis kuklinosi, atsiimdamas prizą už laimėtą konkursą „Daina Lietuvai“.

Tačiau atsisakydamas atlikti tautos numylėtus „Tris milijonus“ Marijus leidžia suprasti, kad tam turi savo priežasčių, kurių nedetalizuoja.

Galbūt tai tiesiog paprasti žmogiški principai, nenoras būti marionete tų, kurie ne visada elgiasi garbingai?

Dar ne visi užmiršo, kad po 2007 m. Europos krepšinio čempionato Ispanijoje, iš kurio šalies krepšininkų rinktinė parsivežė bronzą, M.Mikutavičiui dainuoti „Tris milijonus“ per krepšininkų sutiktuves uždraudė būtent TV3 televizijos vadovybė.

Anuomet M.Mikutavičius neslėpė apmaudo ir prasitarė, kad renginio užkulisių verčiau nežinoti nei aistruoliams, nei pergales skynusiems krepšininkams.

„Pagal pradinį scenarijų aš turėjau būti prie Baltojo tilto, vėliau paaiškėjo, kad dainuoti nebereikės. Viso to priežastis – nuostabus lietuviškas bendrumo jausmas, kurį visi taip puoselėjame, - pasakojo M.Mikutavičius. - Velnias, mūsų deklaruojama vienybė, kaip vėliau paaiškėja, viso labo tėra stambių finansinių struktūrų bandymas pasišildyti prie bendro pergalės aukuro.“ 

M.Mikutavičius leido suprasti, kad renginyje nedalyvavo dėl krepšininkų sutiktuves transliavusių LTV ir TV3 televizijų nesutarimų.

„Ten vyko daug peripetijų. Imu netikėti tokių švenčių tikrumu. Aišku, žmonės krepšininkus pasitinka nuoširdžiai, bet apmaudu, kad visada atsiranda šmikių, kurie net tokią dieną negali solidarizuotis ir pamiršti savo kvailų ambicijų. Suprantu, gyvename sudėtingame konkurencijos pasaulyje, bet man gėda, kad Lietuvos televizijos dėl pozicijos reitingų lentelėse gali viena kitai perkąsti gerkles“, - apgailestavo šiuo metu TV3 televizijoje dirbantis M.Mikutavičius.

2007-aisiais konfliktas tarp televizijų kilo dėl to, kad Europos krep6inio čempionato rungtynes transliavo TV3, o rinktinės sutiktuvių transliacijos teises norėta atiduoti Lietuvos televizijai.

TV3 supyko: ji dengė čempionato rungtynių transliavimo Lietuvos žiūrovams sąnaudas, o LTV užsimanė nulaižyti grietinėlę.

Teisę transliuoti renginį TV3 gavo tik likus dienai iki sutiktuvių, kai televiziją užtarė anuometis premjeras Gediminas Kirkilas. Tačiau net pasikeitus transliuotojui M.Mikutavičius „Trijų milijonų“ nebeatliko – jis nenorėjo taikstytis su televizijų užgaidomis.

Galbūt ir šįkart, stengdamasis išvengti nesusipratimų ir tausodamas nervus, sutiktuvių rengėjams Marijus iš anksto pasakė "ne"? O gal jis tiesiog nori būti nuoseklus ir ištikimas pats sau? Šiais laikais tai taip reta.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų