Pereiti į pagrindinį turinį

„Žiburys“ švenčia jubiliejų

2024-10-15 12:36

Klaipėdos švietimo įstaigų buvusių vadovų neformaliojo švietimo klubas „Žiburys“ švenčia 20 metų jubiliejų.

Pobūdis: 20-metį švenčiantis klubas „Žiburys“ – organizacija, kurios nariai yra ir švietimo įstaigų vadovai, ir pedagogai.
Pobūdis: 20-metį švenčiantis klubas „Žiburys“ – organizacija, kurios nariai yra ir švietimo įstaigų vadovai, ir pedagogai. / Klubo „Žiburys“ nuotr.

Mintis suburti išėjusius į užtarnautą poilsį ugdymo įstaigų vadovus kilo seniai – juk aktyvius, didelę patirtį ir žinių bagažą turinčius direktorius sunku įsivaizduoti sėdinčius ant suoliuko prie daugiaaukščio namo laiptinės.

Jų ilgametė veikla gali pasitarnauti dalijantis patirtimi su kitais žmonėmis. O ir patys vadovai vis dar nori dalyvauti visuomeniniame gyvenime.

Iniciatyvos suburti tokį klubą 2004 metais ėmėsi Klaipėdos švietimo skyriaus specialistė Danguolė Andrijauskienė, sugebėjusi suburti aktyvius ir kūrybingus žmones.

Pagrindinė klubo veikla buvo metodinės patirties sklaida ir sudėtingų pedagoginių problemų sprendimas.

Pirmoji „Žiburio“ prezidentė, buvusi „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė, klubui vadovavo nuo jo įkūrimo iki 2014 metų. Iki 2022-ųjų „Ąžuolyno“ narius į priekį vedė buvęs Sendvario progimnazijos direktorius Antanas Kavaliauskas, po jo klubo vairą į rankas perėmė Zina Buivydienė – buvusi „Varpo“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja. Ji klubui vadovauja iki šiol.

Klaipėdos švietimo įstaigų buvusių vadovų neformaliojo švietimo klubas „Žiburys“ – organizacija, kurios nariai yra ne tik įstaigų vadovai, bet ir pedagogai.

Per pastaruosius 20 metų klubo narių skaičius nuolat kito, tačiau tikslai ir uždaviniai liko tie patys. Klubas savo veiklą planuoja remdamasis Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi įstatymu.

„Žiburio“ veikla labai plati ir įdomi. Be metodinės sklaidos dirbantiems kolegoms, klubo nariai lankosi kvalifikacijos kėlimo renginiuose, dalyvauja seminaruose, kuriuose dalijasi savo darbo patirtimi.

Šalia akademinės veiklos vyksta ir kultūrinis gyvenimas: teatro, parodų, muziejų lankymas; susitikimai su dailininkais, rašytojais, politikais; pažintinių ekskursijų po Lietuvą ir užsienį organizavimas.

Klubo nariai aktyviai dalyvauja Klaipėdos miesto Visuomenės sveikatos biuro užsiėmimuose, kuriuose ir sportuoja, ir semiasi žinių apie sveikatos apsaugą, pirmosios pagalbos teikimą, paramą ligos ar netekties atvejais.

Pasiteiravus apie klubo prasmę, D. Andrijauskienė pasidalijo savo mintimis: „Dauguma žmonių, išėję į pensiją, pajaučia tuštumą, nebežino, kuo užsiimti. Nustojus dirbti keičiasi aplinka, mažėja bendravimo galimybių, pasireiškia depresinės nuotaikos. Atvykę į klubą žmonės atgyja, tampa energingesni, atsiranda noras kurti ir gyventi įdomiau, pasimiršta nerimą kėlusios problemos. Per visus klubo gyvavimo metus buvo renkama informacija apie jo narius, kuriami nuotraukų albumai. Dalyvavimas klube grąžina džiaugsmą ir norą gyventi. Tuo džiaugsmu norisi pasidalinti su visais, todėl spalio mėnesį planuojame atšvęsti gražų jubiliejų, į kurį kviečiame visus, norinčius tapti „Žiburio“ dalimi.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų