Pereiti į pagrindinį turinį

Devyniaragio šešėlis

2017-12-21 04:00

Lygiai prieš penkerius metus, gruodžio 21-ąją, pagal majų (tokia išnykusi indėnų tauta) paskaičiavimus turėjo pasibaigti mūsų civilizacijos kalendorius. Nepasibaigė. Skaičių magija tuokart nesuveikė. Štai kaip išbalansavome visatos energetiką, pačią gamtą, jos čakras ir mandalas, kad net pasaulio pabaiga laiku neateina.

Asta Dykovienė
Asta Dykovienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lyg to būtų maža, Saudo Arabijos pilietė, robotė Sofija Vilniuje spaudos konferencijoje pasirodė be čadros. O paklausta, ar robotai kelia grėsmę žmonijai, atsakė, kad žmonija turi didesnių problemų nei robotai ir dar pridūrė, kad liautumės buvę tokie savanaudiški ir godūs. Gal tai ir turėjo omenyje majai, kalbėdami apie kalendoriaus baigtį?

Tačiau nors gyvename ir ne karo lauke, ore vis tvyro negeros nuojautos. Gal baugulį skleidžia pats mistinis laikas, atslinkusios ilgiausios metų naktys, per kurias kai kam vis pasivaidena nieko gera nežadantis senųjų lietuvių mėnulio alter ego – Elnio devyniaragio šešėlis?

Štai A.Maldeikienė liko be E.Maldeikio. K.Pūkas turbūt liks be Seimo, R.Karbauskį užgriuvo dar ir H.Mackevičiaus, jau ne tik E.Jakilaičio klausimai. V.Pranckietis negauna atsakymų į savo klausimus iš LRT, o Lietuvos bankas nežino, kur laikinai iškeldinti 200 darbuotojų.

Ne veltui Filipas K. iš už jūrų marių atvežė savo buvusiai žmonai Alai P. sveikatą saugantį talismaną už 9 tūkst. eurų, kad būtų ramiau visiems. Tik kažin, ar padės. Patirtis rodo, ši diena turi nekokią aurą.

Todėl pabaigai keli įstabesni gruodžio 21-osios akcentai. Šiandien – kruviniausio visų laikų tirono J.Stalino gimtadienis. Be to, lygiai prieš 75 metus (1942 m.) Ostlando komisaro potvarkiu Lietuvos generalinėje srityje nustatyta 54 valandų darbo savaitė. Kai kuriems darboholikams savo ar ne savo valia šis potvarkis galioja iki šiol. Ir dar. Prieš 19 metų Seimas panaikino mirties bausmės taikymą Lietuvoje. Kai kurie lig šiol abejoja, ar nebuvo paskubėta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų