Pereiti į pagrindinį turinį

Kruvinojo mėnulio atlaidai

2015-09-28 02:00
Saulius Pocius
Saulius Pocius / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors Kruvinasis mėnulis pražydo tik šiąnakt, "durniavimas" prasidėjo bent prieš savaitę.

Nemari tradicija: redakcijos ir teismai gavo gerokai daugiau korespondencijos nei įprastą priešpilnį. Žmonės šiais laikais skundžiasi dėl dešrelių storio kavinėje, dėl uždarytos (ne bankrutavusios!) "Norfos", siūloma pradėti kaminų reformą arba uždrausti grybauti. Liejamas ir nuoširdus rūpestis širdžiai mielais politikais.

Kokį gyvenimo džiaugsmą išreiškia, pavyzdžiui, toks Kruvinojo mėnulio raštijos kreipimasis: "Ponas S.Karbauskai, pasirodo, esate dydis žmogus, kad Jus spauzdina pirmame laikraščio puslapyje" (kalba netaisyta).

Ir visai nesvarbu, kad "Ramanauskiene" pasirašiusi atsiųstos replikos autorė nurodo ne savo pavardę ir ne savo adresą – juk rašybos ir etikos ji veikiausiai mokėsi skaitydama majonezo indelių etiketes. Ką suvalgau, tokios ir mano pažiūros. Mentalitetas – irgi.

Išties vertas rimtų tyrimų objektas – maisto ir politikos sąsaja. Juk kartais išsyk galima pasakyti, už ką balsuos nuo lietuviškos gastronomijos patinusi pirkėja, parduotuvėje į vežimėlį valiūkiškai mestelėjusi makaronų ir tris litrus rapsų aliejaus.

Dar vienas Kruvinojo mėnulio galvosūkis: ar tiesa, kad prisivalgius burokų, norisi stoti į šakniavaisių partiją? O kokia ideologija tampa artimesnė užvalgius konservų?

To dar niekas nesiaiškino, tad tokio empirinio tyrimo rezultatai išties galėtų sudominti ir dietologus, ir politikos ekspertus. Juolab kad ir tų, ir anų dabar daugiau nei sovietiniais laikais inžinierių.

Dėkui Dievui, Kruvinojo mėnulio užtemimas baigėsi, kitas bus tik 2033 metais. Tik ar ištempsime tiek ilgai nekvailioję? Kažin. Juk pas mus tie nuolatiniai drignių atlaidai – nesibaigianti šventė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų