Pereiti į pagrindinį turinį

Mums pavyko: Palangos ligoninėje išliks ir visus metus bus teikiamos chirurgijos paslaugos

Mums pavyko: tarpininkaujant sveikatos apsaugos ministrui pavyko sutarti dėl kompromisinio sprendimo – Palangos ligoninėje, be kitų medicinos paslaugų bus teikiamos ir chirurgijos profilio paslaugos visą parą.

Š. Vaitkaus feisbuko paskyros nuotr.

Šiandien sveikatos apsaugos ministro Aurimo Pečkausko iniciatyva ministerijoje surengtame ir ministro moderuotame Palangos miesto savivaldybės ir Klaipėdos universiteto ligoninės atstovų susitikime pavyko rasti kompromisinį, abi šalis tenkinantį ir Palangos gyventojams ypač naudingą sprendimą.

Šiandien, dalyvaujant ministrui, pavyko susitarti, ir tai bus įvirtinta sutartyje, jog Palangos ligoninėje, be kitų medicinos paslaugų, išliks ir ištisus metus bus teikiamos chirurgijos profilio paslaugos.

Susitarta, jog pereinamuoju laikotarpiu nuo dabar iki ateinančios vasaros visi, kurie kreipsis dėl chirurgijos paslaugų į Palangos ligoninės skubios pagalbos priėmimo skyrių, bus transportuojami į Klaipėdą ir, suteikus pagalbą, bus parvežami atgal į Palangą. Toks žaliasis koridorius garantuos Palangos gyventojams ir kurorto svečiams chirurgijos paslaugų greitą prieinamumą bei kvalifikuotą pagalbą.

Per pereinamąjį laikotarpį iki ateinančios vasaros KUL įsipareigojo parengti plataus profilio gydytojus, kurie nuo ateinančios vasaros jau nuolat dirbtų Palangos ligoninės padalinyje ir čia, be kitų, teiktų visą būtiną pagalbą, kuriai nereikalinga didesnė chirurginė intervencija.

Susitikime kartu su manimi dalyvavo vicemerė Akvilė Kilijonienė, Palangos miesto tarybos Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto pirmininkė gydytoja Sondra Kulikauskienė bei Seimo narys, Ekonomikos komiteto pirmininkas Mindaugas Skritulskas. Į susitikimą atvyko ir Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas, Klaipėdos universiteto ligoninės vadovas Audrius Šimaitis, direktorius medicinai Antanas Gulbinas bei Skubios medicinos pagalbos klinikos vadovas Marius Ellikas.

Labai džiaugiuosi, kad pavyko rasti kompromisinį sprendimą, kuris suteiks galimybę Palangos gyventojams ir svečiams jaustis saugiai bei visą parą gauti greitą ir kvalifikuotą chirurgijos pagalbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų