Quantcast

D.Kedžio dukrą saugo Garliavos nuovados pareigūnai

Nuo penktadienio Drąsiaus Kedžio dukra vėl saugoma, tiesa ne Kriminalinės policijos biuro, o tik Garliavos policijos nuovados pareigūnų.

„Penktadienį ryte į namus atvažiavo trys policijos pareigūnai iš Garliavos nuovados ir pasakė, kad Kriminalinės policijos biuras jiems pavedė saugoti mergaitę“, - portalui 1diena.lt sakė D.Kedžio dukters globėja Neringa Venckienė.

Mergaitę saugantis policijos pareigūnų ekipažas prie namų budėjo nuo pietų.

Apsauga D.Kedžio dukrai buvo skirta birželio 14 d., dieną po to, kai neaiškiomis aplinkybėmis Alytaus rajone mirė vienintelis įtariamasis taip vadinamoje pedofilijos byloje Andrius Ūsas.

Kad mergaitei apsauga atnaujinta N.Venckienė sužinojo tik atvedusi D.Kedžio dukrą į eilinį pasimatymą su jos biologine motina Laimute Stankūnaite.

Tačiau tada jos mergaitę globojantys Venckai taip ir nesulaukė. N.Venckienei pareiškus, kad ji nesutiks, jog Kriminalinės policijos biuro pareigūnai vėl nakvotų jos namuose, apsauga buvo atšaukta.

Apsauga D.Kedžio dukrai buvo skirta iškart po dvigubos žmogžudystės Kaune. Ją saugantys vyrai ilgą laiką gyveno Venckų namuose, čia ir miegodavo, ir valgydavo, tačiau po paslaptingos brolio mirties N.Venckienė pareikalavo, kad mergaitę saugantys pareigūnai apleistų namus ir saugotų būdami lauke.

Netrukus apsauga mergaitei buvo panaikinta, nors N.Venckienė tam ir priešinosi. Jos nuomone, nužudžius D.Kedį, mergaitė tapo vienintele pedofilijos bylos liudytoja ir jos sveikatai bei gyvybei, kaip niekada, gresia pavojus.

Ji apskundė laikinai generalinio prokuroro pareigas einančio Raimondo Petrausko ir Policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno sprendimą panaikinti apsaugą D.Kedžio dukrą.

Šią savaitę buvo apskųstas ir Kriminalinės policijos biuro atsisakymas saugoti mergaitę. Skundai yra išsiųsti Policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui ir Generaliniam prokurorui Dariui Valiui.  


Šiame straipsnyje: KedysKedytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių