Pereiti į pagrindinį turinį

Etikos sargams apskųsta Seimo vadovė

2010-05-03 17:43
Etikos sargams apskųsta Seimo vadovė
Etikos sargams apskųsta Seimo vadovė / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis Etikos ir procedūrų komisijai (EPK) apskundė parlamento vadovę Irena Degutienę.

Pirmadienį išplatintame pranešime spaudai K.Komskis skundžiasi pastaruoju metu esąs "puolamas ir nuolat netiesiogiai kaltinamas dalyvavimu kontrabandoje". Todėl jis kreipėsi į EPK prašydamas išnagrinėti ir nustatyti, ar Seimo pirmininkė I.Degutienė "elgėsi ir vis dar elgiasi etiškai, deramai, nepažeidžia Politikų etikos kodekso, viešoje erdvėje nepagrįstai siedama K.Komskį su nusikalstama veika - kontrabanda".

K.Komskio kreipimesi į etikos sargus teigiama, kad Seimo pirmininkė nesutiko viešai paneigti savo įtarimų dėl pastarojo sąsajų su nusikalstama veika (kontrabanda) ir pripažinti paviešinus netiesą bei suklaidinus visuomenę "net po to, kai K.Komskis pateikė oficialius iš specialiųjų tarnybų - Specialiųjų tyrimų tarnybos, Finansinių nusikaltimų tarnybos, Generalinės prokuratūros bei Valstybės saugumo departamento - gautus atsakymus dėl turimos informacijos apie jo galimą dalyvavimą kontrabandoje ar sąsajų su šią nusikalstamą veiką darančiais asmenimis".

Pasak Antikorupcijos komisijos vadovo, visos įstaigos, į kurias buvo kreiptasi, "nurodė neturinčios jokių duomenų apie tai, kad šio parlamentaro atžvilgiu būtų atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl kontrabandos nusikaltimų ir nė viename iš vykdomų tyrimų jis nėra pripažintas įtariamuoju".

Jo nuomone, I.Degutienė, viešoje erdvėje reikšdama abejones dėl jo veiklos ir tinkamumo eiti Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas, "rėmėsi ir tebesiremia ne faktais, o žurnalistų interpretacijomis, ką iš esmės būtų galima laikyti šmeižtu".

Jei EPK Seimo pirmininkės kalbėjimo nepripažins neetišku, parlamentaras neatmeta galimybės savo garbę ir orumą ginti teisme.

Po to, kai prieš kelis mėnesius Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas viešai prabilo apie tai, kad kai kurias partijas ir politikus maitina kontrabanda, I.Degutienė kreipėsi į opoziciją, ragindama ją apsvarstyti buvusio Pagėgių mero K.Komskio tinkamumą vadovauti Antikorupcijos komisijai.

Pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi esantys Pagėgiai laikomi vienu svarbiausių kontrabandos punktų. Praėjusią savaitę šioje savivaldybėje apsilankiusi I.Degutienė vietoje susipažino su tuo, kaip kovojama su kontrabanda ir pripažino šį darbą nepatenkinamu.

K.Komskis yra opozicinės Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys. Antikorupcijos komisijos vadovo pareigos priklauso opozicinėms partijoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų