Pereiti į pagrindinį turinį

Komisija nepatenkino D.Kedžio tetos ir mamos skundų

2010-07-07 19:19
Komisija nepatenkino D.Kedžio tetos ir mamos skundų
Komisija nepatenkino D.Kedžio tetos ir mamos skundų / Zenono Langaičio nuotr.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė nekelti drausmės bylos Kauno apygardos teismo teisėjui Algimantui Smolskui.

Pasak Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Živilės Navickaitės – Babkin, komisija išnagrinėjusi Drąsiaus Kedžio mamos Laimutės Kedienės ir jo tetos Audronės Skučienės skundus, nustatė, kad teisėjui iškelti drausmės bylą nėra pagrindo.

„Detaliam sprendimui surašyti jie turi 14 dienų, todėl visų motyvų nežinau“, - portalui 1diena.lt kalbėjo Nacionalinės teismų administracijos atstovė.

L.Kedienę ir A.Skučienę papiktino vienoje, Andrių Ūsą ir Laimutę Stankūnaitę nuolat ginančioje laidoje, dar pernai spalio 21 dieną pasakyti A.Smolsko žodžiai: „Gal jis (Drąsius Kedys) kaip bulterjeras, gal jam fas pasakė“.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija išsireikalavusi šios laidos vaizdo įrašą, nenustatė, kad A.Smolskas, tuo metu laikinai ėjęs Kauno apygardos teismo teisėjo pareigas, kalbėdamas apie žmogžudystės bylą, šiuos žodžius pasakė ne apie konkretų asmenį, o apie abstraktų, neturėdamas omenyje nei D.Kedžio, nei kažko kito.

Be to, L.Kedienės ir A.Skučienės teigimu, teisėjui nedera net kalbėti ir filmuotis tokioje laidoje, kurioje pasirodo vienintelis pedoflijos bylos įtariamasis A.Ūsas, jo draugė L.Stankūnaitė, įtariamo pedofilija A.Ūso uošvienė Bena, „išminuotojas“, A.Ūso ir L.Stankūnaitės „meilės ekspertas“ Artūras Paulauskas, Filomena Taunytė su dėlių stiklainiu, A.Ūso, Jono Furmanavičiaus, Violetos Naruševičienės, L. Stankūnaitės draugai ir giminės.

Šis jų argumentas Teisėjų etikos ir drausmės komisijai taip pat nepasirodė rimtas pagrindas iškelti A.Smolskui drausmės bylą, nes tuo metu teismui vadovavęs teisėjas turėjo teisę komentuoti žiniasklaidai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų