Pereiti į pagrindinį turinį

Norima numarinti V.Milinio šmeižto ir nužudymo bylas?

2011-09-29 02:48
Norima numarinti V.Milinio šmeižto ir nužudymo bylas?
Norima numarinti V.Milinio šmeižto ir nužudymo bylas? / Baltijos TV nuotr.

Nužudyto ir pedofilu išvadinto Vaido Milinio mama Marija Milinienė trečiadienį išsiuntė paklausimą Generalinei prokuratūrai, kodėl jiems parūpo jos sūnaus šmeižimo byla, kuri labai sėkmingai buvo tiriama Kauno apskrities Vyriausiajame policijos komisariate.

Bandoma nuslėpti kaltininkus?

Kad šios bylos pareikalavo Generalinė prokuratūra, M.Milinienė sužinojo vos prieš porą dienų. Sūnaus netekusi moteris baiminasi, kad Generalinėje prokuratūroje byla bus numarinta, kas dabar sėkmingai daroma su kita su jos sūnumi susijusia bylą - dėl  24 metų vaikino nužudymo pernai gruodžio mėnesį.

Moters teigimu, byloje dėl jos sūnaus nužudymo nėra atliekami jokie veiksmai, net neapklausiami jos pageidaujami liudytojai galintys suteikti nemažai informacijos, kad V.Milinis ir visa šeima prieš vaikino mirtį buvo ilgą laiką sekama.

Kaip paaiškėjo ikiteisminį tyrimą atliekant Kauno apskrities Vyriausiajame policijos komisariate, V.Milinio sekimą ir šmeižtą, kad jis buvo trečias Drąsiaus Kedžio dukters įvardintas pedofilas Aidas, po V.Milinio mirties galėjo organizuoti D.Kedžio teta Audronė Skučienė ir Venckų šeima.

Tyrėjams buvo pateiktas ir A.Skučienės rašyto teksto, kuriame teigiama, kad V.Milinis tikrai gali būti tas Aidas originalas. Šiame tekste nurodoma ir ką, ir kaip reikia sekti. Tai lyg savotiška schema, kurioje pateikiami ir automobilių numeriai, ir adresai.

Vėliau iš šios scemos gimė šmeižikiškas„ šedevras“. Sakoma, kad išgirdusi jo tekstą, N.Venckienė iškėlė į viršų nykštį, esą tekstas labai gerai surašytas.

Liudytojų pakanka

Šis tekstą, Vitalijus Keršis rodė ne vienam žmogui. Tai jį matę asmenys, paliudijo ir tyrėjams.

Kaip aiškina pats V.Keršis, Neringos Venckienės namuose gavęs šį A.Skučienės surašytą  tekstą, jis kurį laiką jį laikė namelyje ant ratų prie Venckų tvoros. Tačiau kadangi jautė nuolatinį spaudimą iš šeimos, esą tai paviešinti būtina, ranka rašytą tekstą perdavė „bendraminčei“ Jūratei Noreikatei, kuri laišką surinkusi kompiuteriu iš V.Keršio elektroninio pašto jį išsiuntė ne tik trim redakcijoms, bet ir Generalinei prokuratūrai.

Vasario 21 d. šį laišką gavusios portalų redakcijos pasielgė skirtingai, viena V.Keršio laišką iškart persiuntė generaliniam prokurorui Dariui Valiui, kita - jį išspausdino, o trečioji nekreipė į tai dėmesio, nes jį gavusi žurnalistė visus laiške išdėstytus „faktus“ buvo girdėjusi vasario 8 d. iš pačios N.Venckienės, o vasario 19-ąją, kai lankėsi Garliavoje, šią „užklasinę veiklą“ matė savo akimis.

Perskaičiusi išspausdintą laišką M.Milinienė su savo vyru buvusiu Kauno apygardos teismo pirmininku Albertu Miliniu atėjo pas N.Venckienę ir davę sūnaus nuotraukas paprašė informaciją arba patvirtinti, arba paneigti. Ši jiems paaiškino, kad D.Kedžio dukra neatpažino V.Milinio kaip trečio tariamo pedofilo, tačiau viešai ši informacija nebuvo paneigta.

Tada M.Milinienė, norėdama surasti savo sūnaus šmeižikus, kreipėsi į policiją. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame apklausta nemažai žmonių, galėjusių kažką žinoti apie V.Milinio apšmeižimo aplinkybes.

Perėmimas kelia abejonių

Tyrimas vyko labai sparčiai, tačiau netikėtai Generalinė prokuratūra pareikalavo jį perduoti jiems. Tai ir atrodo įtartina. V.Milinio nužudymo bylą tiriantis prokuroras Tomas Meškauskas teigia, jog jis šmeižto bylos neprašęs, tačiau D.Valys, išlindus šiems faktams į viešumą, kaip kalbama pačioje prokuratūroje, tvirtinama atvirkščiai - esą byla periimta T.Meškausko prašymu.

Prokurorai teigia, kad bylą iš Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato išsireikalavo ne kas kitas, o pats D.Valys, o tai yra daroma nebe šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės žinios. Esą kartą jau užstojusi ir jos iš pareigų Kauno apygardos teisme neatleidusi Prezidentė nenori pripažinti savo klaidų ir todėl per savo patarėjus D.Valiui nurodė, kad reikia ir toliau plauti N.Venckienės mundurą.

Apie tai, kad įtaką šiai bylai daro D.Grybauskaitė kalba ir pati M.Milininienė. Pasak jos, netrukus po sūnaus mirties ji buvo susitikusi su D.Grybauskaitės patarėju Ernestu Rimšeliu ir netrukus po pokalbio su juo, sūnaus nužudymo byla buvo perduota Generaliniai prokuratūrai, kur yra stabdoma.

M.Milinienė neabejoja, kad toks pats likimas laukia ir šmeižto bylos.

Neoficialiai kalbama, kad šmeižto organizatoręs įvardijęs V.Keršis gali būti nuteistas ne tik  šmeižto byloje, bet ir dėl V.Milinio nužudymo. Šiuo metu jis atlieka arešto bausmę dėl prokuroro Justo Lauciaus įžeidimo, per terorizmu įtariamos Eglės Kusaitės bylą, tačiau jau penktadienį turėtų būti paleistas iš Pravieniškių pataisos namų.

Nors V.Keršis kol kas yra atribotas nuo visuomenės, jam ir jo draugei yra daromas didelis spaudimas tiek iš Venckų giminių, tiek iš patvorio sergėtojų pusės - V.Keršis yra kviečiamas susitikti su jais ir įrodyti esąs „tikras vyras“. Neatmetama galimybė, kad vyrui už parodymų pakeitimą V.Milinio nužudymo ir šmeižto bylose bus siūlomi ir pinigai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų