Pereiti į pagrindinį turinį

Rasų kapinėse išniekintas Lenkijos maršalo J. Pilsudskio kapas

2012-11-24 21:16
Rasų kapinėse išniekintas Lenkijos maršalo J. Pilsudskio kapas
Rasų kapinėse išniekintas Lenkijos maršalo J. Pilsudskio kapas / Gedimino Bartuškos nuotr.

Šeštadienį pranešta, kad Vilniuje, Rasų kapinėse, išniekintas Lenkijos tarpukario vadovo Juzefo Pilsudskio širdies kapas.

Ant kapo buvo padėta kartoninė dėžė, ant kurios buvo užrašyta: „TNT“, „Atsargiai, bomba“, „Kvieskit mentus“, „Lenkai mirs“.

Šalia žvakėmis prekiaujantis įvykio liudininkas Zbignevas portalui kaunodiena.lt sakė, kad prie kapo buvo pritvirtintas ir plakatas, kuriame, jo teigimu, buvo parašyti žodžiai: „Tomaševski, nelįsk į Lietuvos reikalus, nes gulėsi šalia Pilsudskio“.

Vyriškis pasakojo, kad penktadienio vakarą, apie 19 val., kai jis baigė prekiauti, vandalų pėdsakų dar nematė. Tačiau širyt atvažiavęs dirbti iškart pastebėjo iš tolo boluojantį plakatą ant Lenkijos maršalo kapo. Apie 10 val. jis teigia paskambinęs policijai, tačiau pareigūnai, liudininko tvirtinimu, į kapines važiuoti neskubėjo. Juos esą teko kviesti keturis kartus.

J. Pilsudskio širdies kapas, kurį nuolat lanko daug keliautojų iš Lenkijos, išniekintas jau ne pirmą kartą. Birželį ant antkapio dažais buvo nupiešti Gediminaičių stulpai.

Lenkijoje J.Pilsudskis aukštinamas dėl indėlio atkuriant nepriklausomą Lenkiją po Pirmojo pasaulinio karo, bet Lietuvoje jo atminimas yra kontroversiškas dėl Vilniaus krašto užgrobimo jėga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų