Pereiti į pagrindinį turinį

Afganistane pasidėjo talibų medžioklės sezonas

2009-05-28 20:37
Afganistane pasidėjo talibų medžioklės sezonas
Afganistane pasidėjo talibų medžioklės sezonas / "Reuters" nuotr. Afganistano kariuomenė pranešė, kad per mūšius konfiskavo ir dauga amunicijos.

Afganistano ir JAV vadovaujamos pajėgos naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį nukovė maždaug 35 talibų kovotojus per karinę operaciją netoli sienos su Pakistanu.

Saugumo pajėgos gavo informacijos apie Talibano kovotojų, susijusių su radikaliuoju "Haqqani" tinklu, susibūrimą kalnuose rytinėje Paktikos provincijoje ir surengė puolimą sausuma bei aviacijos smūgius.

Per šį reidą norėtą sučiupti vieną "Haqqani" vadų - Sangeeną, bet ar tai pavyko, nepranešama.

"Hakkani" kovotojų tinklas yra susijęs su "Al Qaeda" ir atsakingas už mirtinus išpuolius abiejose Afganistano ir Pakistano sienos pusėse.

"Šiandien buvo įvykdyta labai svarbi operacija, per kurią nukauta apie 30 kovotojų, - kol kas mes nesame tikri dėl skaičiaus", - sakė JAV kariškių atstovas pulkininkas Gregas Julianas Kabule.

Mažiausiai šeši talibai buvo su mirtininkų liemenėmis, kurias jie susprogdino, bet žuvo tik jie patys, o iš koalicijos karių sužeistas vienas.

Afganistano gynybos ministerija tvirtino, kad įnirtingi susirėmimai truko kelias valandas. "Sunaikinti 35 priešo grupės, susijusios su teroristų vadu Sangeenu, nariai", - pranešė ministerijos atstovas dar nurodęs, jog šeši mirtininkai susisprogdino, kai pateko į apsuptį.

Kovotojai paliko 27 motociklus, keturias kitas transporto priemones, daugiau kaip 30 granatsvaidžių, kulkosvaidžių, automatų.

Kovotojų tinklą "Haqqani" įsteigė prieš Sovietų Sąjungą kovojęs Jalaluddinas Haqqani. Dabar, manoma, tinklui vadovauja jo sūnus; spėjama, jog tai Sirajas Haqqani.

JAV vyriausybė yra paskelbusi 5 mln. dolerių premiją asmeniui, kuris nurodys vietą, kur yra S.Haqqani, arba suims jį. S.Haqqani laikomas vienu stipriausių karo vadų Talibano organizacijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų