Pereiti į pagrindinį turinį

Aukso kaina laikosi arti rekordinių lygių

2024-08-26 10:01 diena.lt inf.

Aukso kaina pirmadienį stabilizavosi ties maždaug 2,51 tūkst. JAV dolerių už unciją riba ir laikosi arti rekordinių lygių, Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovui Jerome'ui Powellui sustiprinus lūkesčius, kad JAV centrinis bankas rugsėjį sumažins pagrindines palūkanų normas, rašo portalas „Trading Economics“.

Pixabay nuotr.

Praėjusią savaitę sakydamas kalbą Džekson Houle kasmet rengiamame ekonominiame simpoziume, J. Powell nurodė, kad FRS yra pasirengusi pakoreguoti savo politiką, o palūkanų normų mažinimo laikas ir mastas priklausys nuo būsimų ekonominių duomenų.

Jis taip pat pažymėjo, kad su darbo rinka susijusi rizika padidėjo, o infliacijos rizika sumažėjo.

JAV centrinio banko pinigų politiką formuojantis Federalinis atvirų rinkų komitetas (FOMC), anot jo, dabar yra labiau įsitikinęs, kad kainų augimo tempas artėja prie tikslinio 2 proc. lygio, o tai pagrįstų skolinimosi kainų mažinimą.

Rinkose nėra vieningos nuomonės, ar pagrindinės palūkanų normos FRS rugsėjo mėnesio posėdyje bus sumažintos 25 baziniais punktais, ar 50 punktų, tačiau plačiai sutinkama, kad iki metų pabaigos palūkanų normos bus sumažintos iš viso 100 bazinių punktų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
čia ne auksas brangsta

o € pinga, kiek buvo galima anksčiau už tą patį € nupirkti o kiek dabar tikriausiai kokius **** kartus mažiau
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų