Pereiti į pagrindinį turinį

Australija liepsnoje

2009-02-09 09:00
Australija liepsnoje
Australija liepsnoje / AFP nuotr. Kova: su gaisrais Viktorijos valstijoje kovoja apie 3 tūkst. ugniagesių.

Stichinė nelaimė užgriuvo Australijos kontinentą. Per vienus didžiausių krūmynų gaisrų žuvo mažiausiai 84 žmonės ir sudegė ištisi miesteliai.

Tūkstančiai žmonių susirinko bendruomenių salėse, mokyklose ir kitose laikinose prieglaudose, o kariai ir ugniagesiai stengiasi suvaldyti didžiulius gaisrus, siaučiančius netoli Melburno. Jie labai sparčiai plinta dėl karščio ir stipraus vėjo. "Galime patvirtinti, kad oficialus žuvusiųjų skaičius pasiekė 84", – sakė vietos policijos atstovė. Policija mano, kad šių gaisrų aukų skaičius gali didėti, nes patikrintos dar ne visos šeštadienio gaisravietės.

Ugnies šėlsmą premjeras Kevinas Ruddas palygino su pragaru. "Daug gerų žmonių žuvo, daug buvo sužeista", – sakė K.Ruddas. Jo įsakymu į labiausiai nukentėjusią Viktorijos valstiją jau išvyko kariuomenės padaliniai, kurie turi padėti 3 tūkst. ugniagesių.

Iki šiol tragiškas žmonių aukų rekordas priklausė 1983 m. "Pelenų trečiadienio" gaisrams, per kuriuos žuvo 75 žmonės. Pareigūnai sako, kad dabartinės sąlygos yra dar blogesnės, nes po ilgos sausros žemė labai sausa ir augalai gali įsiliepsnoti it parakas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų