Pereiti į pagrindinį turinį

Austrijos kancleris S. Kurzas žada skiepytis „AstraZeneca“ vakcina

2021-03-12 14:05

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas penktadienį pareiškė, jog, kilus diskusijai dėl britų ir švedų kompanijos „AstraZeneca“ preparato, jis pasiskiepys nuo koronaviruso būtent šia vakcina.

Sebastianas Kurzas
Sebastianas Kurzas / EPA-ELTOS nuotr.

Pasak vyriausybės vadovo, Austrijoje kiekvienas žmogus pats turi nuspręsti, ar skiepytis, ar ne. Be to, šalies valdžia neketina įvesti privalomos vakcinacijos.

„Aš sau pasakiau, jog dėl to, kad Austrijoje yra daug žmonių, reiškiančių susirūpinimą, aš pasiskiepysiu „AstraZeneca“, kad parodyčiau, jog aš pasitikiu šia vakcina, nes visi ekspertai turi aiškią nuomonę šiuo klausimu ir ši vakcina naudojama daugelyje pasaulio šalių. Ja paskiepyti jau dešimtys milijonų žmonių“, - sakė S. Kurzas per spaudos konferenciją Vienoje.

Kancleris taip pat pakartojo Austrijos medikų pareiškimą, jog nenustatyta, kad būtų ryšys tarp žmonių mirties ir skiepijimo „AstraZeneca“ preparatu.

Austrijos sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, jog šalis toliau naudos „AstraZeneca“ vakciną gyventojams skiepyti.

Anksčiau Danija, Islandija, Italija ir Norvegija laikinai nutraukė skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, kai pasirodė pranešimų apie kraujo krešulių susidarymą paskiepytiems žmonėms ir su tuo galimai susijusį mirties atvejį Danijoje.

Kovo 7 d. Austrijoje buvo sužinota apie 49 metų slaugytojos, paskiepytos „AstraZeneca“ preparatu, mirtį, bet jos ryšys su vakcinacija nenustatytas. Dėl atsargumo buvo nutarta nenaudoti likusių 6 tūkst. preparato dozių iš vienos šios vakcinos partijos. 37 tūkst. panaudotų šios partijos dozių nesukėlė padarinių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų